СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Ремонтирани са 3,6 км между кръстовищата за Войнеговци и Локорско
 Facebook

Ремонтирани са 3,6 км между кръстовищата за Войнеговци и Локорско28.04.2021 / 14:27 - CityBuild.bg

От вчера е пуснато движението по участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път.

 

 

В 2,8 км участък от кръстовището за Чепинци до връзката за яз. Чепинци, който също се ремонтира, предстои полагането на новата хоризонтална маркировка и се предвижда трафикът да бъде пуснат в средата на месец май. Двата участъка са с нова асфалтобетонова настилка и подобрено отводняване. Изпълнено е усилване на пътната конструкция с мрежи, където е необходимо. Ремонтирани са две съоръжения в първия участък и две съоръжения във втория, които са били в изключително лошо състояние. Възстановени са банкетите и уширенията. Отсечките са с нови пътни знаци.

 

 

Ремонтът на двата участъка е част от започналото в края на 2020 г. поетапно обновяване на 20,4 км от второкласния път. През м. г. бяха ремонтирани три отсечки с обща дължина 5,9 км, както и прилежащите съоръжения.

 

 

Строителните работи продължават в още пет участъка, което е около 8,4 км. С почистване на банкетите започнаха подготвителните дейности в 4,1 км отсечка между разклоните за Нови Искър и Подгумер. Движението в участъка се регулира със светофарни уредби и регулировчици. След почивните дни за Великден и Гергьовден предстои отсечката да бъде затворена и трафикът да се осъществява по обходни маршрути: леките автомобили ще преминават през гр. Нови Искър, а тежкотоварните камиони ще се пренасочват по Северната скоростна тангента.

 

В останалите отсечки от Северната дъга с дължина около 4,3 км /от 7-ми до 8-ми км; от 14-ти до 15-ти км; от 19-ти до 20-ти км; и от 22-ри до 24-ти км/ ремонтните дейности се извършват в едната лента за движение, а трафикът се осъществява двупосочно в съседната, чрез светофарна уредба и регулировчици. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта - 30 км/ч.

 

 
още от Новини

още от София