Сграда 15 - впечатляваща и устойчива архитектура

3192
Фасадата е уникална, а проектът крие забележителен открит вътрешен атриум и пешеходни връзки.

 

Новият проект в източната част на Бизнес Парк София в ж.к. „Младост" е на мястото на една първите сгради в парка - бившата Сграда 13. Габаритите на новата сграда съвпадат с тези на бившата, като отпадат паркингите на терена и се увеличават зелените площи. На покрива има и малък парк, осигуряващ допълнително място за почивка. Проектът е на утвърденото архитектурно студио „А и А Архитекти", участвало в проектирането на повечето от сградите в комплекса.

 

 

Архитектурата на офисната Сграда 15 клас „А" следва концепцията за създаване на разнообразна градска среда на територията на Бизнес Парк София, формирана от индивидуалните архитектурни образи на всяка една от сградите.

 

 

 

За визията на сградата голяма роля играят продукти на ALUKÖNIGSTAHL. Фасадната система е Schüco FW50+, а прозоречната система - Schüco AWS 70 BS.HI, AWS 70 HI. Изпълнител на тези конструкции е „Тал Инженеринг" ЕООД.

 

 

 

 

Сграда 15 има пет етажа офиси, ограждащи отворен красив вътрешен атриум.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сградата е стъпила върху „пробит" партерен етаж със заведения за хранене и търговски обекти. Пробивите увеличават пешеходното пространство в парка и улесняват връзката на сградата с околната среда. 

 

 

 

 

 

Подземен паркинг на две нива с 260 паркоместа обслужва нуждите на наемателите.

 

 

 

Офисните етажи са решени като отворени пространства и в комбинация със съвременната архитектура на сградата дават възможност за гъвкавост при изпълнение на различните изисквания на наемателите.

 

 

 

Снимки: CityBuild.bg

 

Главен изпълнител е „Маркан".