СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Скулптура, олицетворяваща толерантността, ще бъде издигната в Момчилград
 Facebook

Скулптура, олицетворяваща толерантността, ще бъде издигната в Момчилград03.06.2021 / 16:00 - CityBuild.bg

Тя ще се намира в градския парк „Нури Адалъ“.

 

Скулптура с две човешки фигури, олицетворяващи толерантността и съвместното съжителство на хора от различни етноси и религии, ще бъде издигната в Момчилград. Тя ще бъде разположена върху специално изработена пейка във входа на парка, в близост до електронния билборд. Идеята е човешките фигури, облечени в носии, характерни за местните хора от миналото, да пият заедно кафето си. Решението за това беше взето на заседание на Общинския съвет.

 

 

За изграждането на фигурите, които ще бъдат в реални размери, ще се кандидатства с проектно предложение „Съхраняване и развитие на местното културно наследство на територията на община Момчилград“. Общата му стойност е в размер на 50 000 лева, които ще бъдат предоставени безвъзмездно на община Момчилград.

 

Предвидено е около скулптурата да бъде обособено пространство за временни и постоянни изложби на открито. "Идеята ни е да покажем, че момчилградчани живеят в мир и разбирателство, а празниците се отбелязват заедно от представители на различни етноси и религии. Намеренията ни са също да организираме изложби със снимки от миналото за бита и културата на населението, предоставени от местните жители“, заяви кметът Илкнур Кязим.

 

 
още от Новини

още от АРТ