СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
На среща в МРРБ беше обсъден водният проект на Сливен
 Facebook

На среща в МРРБ беше обсъден водният проект на Сливен15.09.2021 / 09:07 - CityBuild.bg

Акцент в разговорите бяха затрудненията, които ВиК дружествата изпитват по отношение нарастващите цени на електроенергията

 

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството се проведе работна среща с представители на „Водоснабдяване и канализация - Сливен" и „Български ВиК холдинг" по актуални въпроси, касаещи водния проект, изпълняван в община Сливен. От страна на МРРБ участие взеха заместник-министър Валентин Граматиков,  съветниците на регионалния министър Атанас Паскалев и Николай Ганев, Весела Начева - директор на дирекция „Търговски дружества и концесии", Иванка Виденова - директор на дирекция „Водоснабдяване и канализация".

Заместник-министър Граматиков подчерта, че тяхна цел е да ускорят процесите във ВиК отрасъла така, че водата, която се ползва за питейно-битови нужди, да бъде с необходимото качество и на приемлива за потребителите цена. Обжалва се обществената поръчка за довеждащия водопровод до пречиствателната станция, като всички останали поръчки, свързани с изпълнение на проекта са приключени и за обектите има издадени разрешения за строеж.

 

 

По време на разговорите беше представен напредъкът на ВиК-Сливен във връзка с изпълнявания проект по ОПОС 2014-2020 по отношение на довеждащите водопроводи и пречиствателната станция в града.

 

 

Участниците дискутираха още и необходимостта от допълнително финансиране за подмяната наводопровода в квартал „Речица" и евентуален вариант за изпълнението му на етапи, предвид липсата на необходимото финансиране.

 

 

Акцент в разговорите бяха затрудненията, които ВиК дружествата изпитват по отношение нарастващите цени на електроенергията и необходимостта от намиране на решение със съвместни усилия на заинтересованите страни и институции.

 

 
още от Новини

още от Страната