СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Стартира кандидатстването по Програмата "Зелена София"
 Facebook

Стартира кандидатстването по Програмата "Зелена София"10.06.2021 / 12:00 - CityBuild.bg

Крайният срок за подаване на проектите в деловодствата на районната администрация, на чиято територия ще се изпълнява проектът, е до 17:00 ч. на 8 юли.

 

Столична община обяви кандидатстването с проекти по Програмата "Зелена София". Тя е насочена към облагородяване на междублокови пространства или градинката пред блока.

 

От старта на „Зелена София“ през 2011 г. до момента по Програмата са благоустроени 1284 междублокови пространства и локални градини в София. Бенефициентите по Програмата получават предоставени от Столична община: посадъчен материал – фиданки, храсти и цветя; паркова мебел – пейки, беседки, кашпи, кошчета за отпадъци; инструменти за поддържане на засадената растителност и материали за ремонт – тротоарни плочки, бордюри и др. и с доброволен труд имат свободата да облагородят зелената площ, която е била одобрена по проекта, с който са кандидатствали.

 

Със свои проекти могат да кандидатстват етажни собствености, неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, и читалища, регистрирани по Закона за читалищата. Крайният срок за подаване на проектите в деловодствата на районната администрация, на чиято територия ще се изпълнява проектът, е до 17:00 ч. на 8 юли 2021 г. Правилата на Програмата и насоките за кандидатстване, както и формулярите на необходимите за кандидатстването документи, могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на Столична община.

 

Класирането по първи и втори етап на Програмата е 18 юли, а до 9 август ще бъде проведен третият краен етап.

 

 
още от Новини

още от София