СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Строежът на комплекс "Света София" ще стартира до края на годината
 Facebook

Строежът на комплекс "Света София" ще стартира до края на годината05.10.2015 / 12:49 - citybuild.bg

Напредва строителството и на Милениум център в столицата - отново по проект на "Амфион". 

 

Мащабният развлекателен комплекс "Света София" ще се намира между с. Равно поле и Мусачево, община Елин Пелин.  Проектът предвижда хотелски комплекс и площад с фонтан, конферентен и изложбен център, голф клуб, улица с ресторанти и барове, ботаническа градина, параклис и изкуствено езеро, аквапарк, мол, спортна арена, казино и детски игрален център. 

 

 

 

 

 

Снимки: "Амфион" 

 

Напредва строителството и на Милениум център в столицата - отново по проект на "Амфион". Две години преди завършването на сградата на строителната компания НИКМИ договори за настаняване вече подписаха централите на Сибанк и ДЗИ.  Един от най-големите проекти в София, а и на екипа с ръководител арх. Борислав Богданов, е „Милениум център", който се намира между булевардите „България", „Пенчо Славейков" и „Витоша" - до НДК в столицата. Инвеститор и главен изпълнител е фирма НИКМИ АД. Според арх. Богданов сградата със 112 м височина ще е знакова за София и ще създава част от силуета на града - „Милениум център" не е най-високата сграда в столицата, но е с най-високо използваеми етажи.

 

В проекта са предвидени материали, съобразени със съвременните тенденции в архитектура за подобен вид сгради. За вида на фасадата е проведен търг между всички най-големи представители на алуминиеви системи в България. Търгът е спечелен от Рейнарс и е избрана окачена елементна фасада.

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: citybuild.bg 

Ема Димитрова

 

 
още от Новини

още от София