Ще строят нова офис сграда в м. „Малинова долина" в София

12551
Гъвкавост, ефирност, динамика, икономичност - това са само част от принципите, които са следвани в проекта.

След затворен конкурс от фирма "Телелинк" ООД миналата година сградата, проектирана от "А и А Архитекти", бе отличена с първо място. Сградата с площ 27 700 кв.м е ситуирана в м. „Малинова долина в София. Имотът, в който е разположена, граничи на запад с магазин за спортни стоки. Теренът е с лека денивелация с понижение на североизток.

 

 

Сградата се състои от два надземни блока: А и В, свързани помежду си на ниво партер, с начупени призматични обеми и са конструктивно самостоятелни. Имат по 7 надземни етажа - с търговски и облужващи площи и 6 офисни нива, като офисите са за отдаване под наем клас „А" според международните стандарти. Под тях се предвиждат две нива подземен паркинг, складове, технически и сервизни помещения.

 

 

Ключови думи в проекта са гъвкавост - офисни пространства, готови да посрещнат нуждите на всяка фирма обитател, ефирност - олекотен визуален образ, преодоляващ визуалната бариера вътре-вън, и динамика - динамични и предизвикателни архитектурни форми.

 

 

Проектът се отличава с идентичност - запомняща се визия, маркираща територията и използваща максимално даденостите на средата; приспособимост - възможност за използване на различни видове сградни системи и технологии; икономичност - намаляване на строителната себестойност и експлоатационни разходи; престиж - създаване на комфортна среда, предизвикваща удовлетвореност и гордост в обитателите.

 

Редактор: Ема Димитрова