Тази година Столична община ще работи по изграждане и реконструкция на девет булеварда и над 10 улици

303

За 2023 г. е заложено и изграждане и основен ремонт тротоари във всички райони на града


Снимка: СО

"През 2023 г. продължаваме работа по три от булевардите от миналата година и започваме работа по още шест ключови булеварда, както и по над 10 улици в различни квартали на града", каза вчера кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на ул. “Кукуш“ в район „Илинден“, чийто първи етап от основния ремонт завърши и движението е възстановено. Остава полагането на последния износващ слой асфалт, което ще бъде направено при благоприятни метеорологични условия. До дни започва работата и по следващите етапи на обекта.

"През тази година ще се изграждат и основно ремонтират важни улици в квартали като „Витоша ВЕЦ – Симеоново“ и „Манастирски ливади“. Продължаваме и реконструкцията на трамвайния релсов път по бул. “Цар Борис Трети“ и ще започне реконструкцията на бул. “Ал. Стамболийски“ заедно с релсовия път" – посочи също Фандъкова.  

"Стратегическите обекти за 2023 г., които са най-важни за целия град, са пробивите на бул. “Тодор Каблешков“ и на „Филип Кутев“. Тези два пробива ще осигурят връзката между бул. “България“ и бул. “Симеоновско шосе“ на Третия градски ринг. Други важни обекти са връзките със Северна скоростна тангента и "Околовръстен път" като бул. “Ломско шосе“, чието изграждане на разширение продължава, на бул. “Рожен“ и на надлез при "Бакърена фабрика". Заедно с метрото това са най-важните ни обекти за 2023 г.", каза също кметът на София.  

През 2022 г. Столичната община работи по пет ключови булеварда и 12 улици в различни квартали на града, както и по трите проекта по ОП „Региони в растеж“.  Ремонтът на улиците “Кукуш“ и „Щросмайер“ в район „Илинден“ ще продължи през тази година. В участъка от ул. “Кукуш“, който бе ремонтиран през миналата година, ще се положи износващия пласт асфалт при подходящи метеорологични условия.  

През тази година продължава и реконструкцията на тунела на бул. “Царица Йоанна“ в „Люлин“. Към момента той се изпълнява по план. Обектът трябва да приключи до края на февруари, ако не се спази този срок, са заложени санкции за забавяне", заяви Фандъкова.  

През тази година ще се работи със стария бюджет от 2022 г. – в тези рамки и с осигурено финансиране за най-ключовите обекти, тъй като държавата няма приет бюджет и съответно общината няма бюджет.

За 2023 г. се залага изграждане и основен ремонт тротоари във всички райони на града. Работи се с финансиране от бюджета на Столична община, както и с европейски средства и заем от ЕИБ.

ОЩЕ НОВИНИ

Стартира реализацията на проект за хибридна ВЕИ централа край Ямбол

Стартира реализацията на проект за хибридна ВЕИ централа край Ямбол

Фотоволтаичния парк „Тенево Солар“ е първи етап от комплекс „Тенево“, който ще включва вятърни турбини и батерии за съхранение на енергия

Фармацевтична фабрика изграждат в созополското село Зидарово в района на Странджа

Фармацевтична фабрика изграждат в созополското село Зидарово в района на Странджа

На втори етап ще бъдат реализирани стопански комплекс за отглеждане на билки, лечебни растения, овощни дървета и млекодайни животни, както и събитиен център и миниголф игрище

Обновяват зелена площ в павликенското село Стамболово и изграждат детска площадка

Обновяват зелена площ в павликенското село Стамболово и изграждат детска площадка

Около нея ще бъде изградена алейна мрежа, ще бъдат осигурени пейки за отдих и ще бъде поставена чешма

Министър Цеков: Започваме разширяване на 20 първокласни пътни участъка до габарит на скоростни пътища

Министър Цеков: Започваме разширяване на 20 първокласни пътни участъка до габарит на скоростни пътища

Сред трасетата, които ще бъдат разширени, са по направлението Русе – Разград – Шумен, Силистра – Шумен, Шумен – Ямбол, Ямбол – Лесово, Бургас – Малко Търново, Свищов – Русе, Враца – Оряхово и други

Ще облагородяват крайбрежната зона на Каварна

Ще облагородяват крайбрежната зона на Каварна

Проектът включва архитектурно оформление на пешеходната зона с подходящи настилки и благоустрояването й с кътове за отдих и елементи на парковия дизайн