Три от най-любимите традиционни кухни в България на едно място
Проектът е на Еял Тахор, който идва в България като инвеститор и ресторантьор, за да стане един от най-интересните интериорни дизайнери у нас
Wave Resort Ала Карт Ресторанти е интересна и провокативна комбинация, която стана победител в категорията „Ресторант“ в DIBLA DESIGN AWARDS 2021.
Балкански ресторант: Идеята за дизайна на Балканският ресторант се ражда от първоначалното набиране на типични мотиви от Балканите: сито за брашно, вълнени килими и казан с медни тръби за дестилация на ракията, която се произвежда в района. Мащабът на всички елементи е преувеличен, за да станат акцент в пространството. Тъмният чам, който е специфичен за Балканите, е един от основните използвани материали в дизайна.
Италиански ресторант: „За този ресторант искахме да създадем място, на което усещането да е съвкупност между класически винтидж, но в същото време с по-модерни елементи. Тук главните избрани материали са чам с фин финиш, плочки с растер с маслинен цвят на стените и със сини оттенъци на пода. В тях присъстват и геометрични елементи, които се повтарят и на дървения окачен таван с метални елементи. Последователността с метал продължава и над бара, който е приспособен за излагане на красива италианска посуда. Тя присъства и на две от стените на ресторанта“, казва авторът на проекта.
Японски ресторант: Според Home Basic - Eyal Tahor естествените избрани материали са в сърцето на този ресторант. Черно боядисан суров чам и естественият гранит придават спокойна атмосфера. Тъмните цветове, екзотичните мотиви, грубите материали и порцеланът, който се пренася от Азия са главните мотиви, от които е формирана концепцията. Идеята на дизайнера е да пресъздаде превоза на азиатски продукти към Европа в карго контейнерите, наредени плътно в специални стелажи, и да пренесе това чувство в пространството. Висящият плътно окачен фурнир на тавана имитира типичният азиатски начин за сушене на дрехи по терасите.