Включете се в съпътстващата програма на Архитектурно-строителната седмица, АТЕСТ ЕКСПО и ЕКСПОМЕБЕЛ

82

Тя включва фирмени демонстрации и презентации, професионални кръгли маси, семинари и дискусии


Заедно с изложението за мебелната промишленост, интериорния дизайн и обзавеждането ЕКСПОМЕБЕЛ в изложбени зали и на открити площи специализираното изложение АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНАТА СЕДМИЦА в Интер Експо Център в София ще даде възможност за лична среща на производители, доставчици, дистрибутори, клиенти, иноватори и браншови организации. Тази година благодарение на Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ) за първи път ще се проведе АТЕСТ ЕКСПО. Големите машини разгръщат потенциала си на 10 000 кв.м.външни площи. А на ключовите инструменти кредитиране, инвестиции и застраховане ще бъде посветена цяла отделна секция от изложението. „Осезаемият ръст на изложителите през тази година е отчетлив показател за възходящи процеси“, коментират организаторите от Интер Експо Център.

Церемонията по откриване на изложенията ще започне в 14.00 часа в Семинарна зала на Изложбена зала 4. Поканените официални лица са зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Стефан Аспарухов, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия  Бойко Таков и изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес.

АРХИТЕКТУРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА

По време на тазгодишното издание на Архитектурно-строителната седмица "Технопанел" ще посреща своите гости в зала 3 на щанд В9, за да ги запознае с богатото си портфолио от сандвич панели. А продуктите на компания Hörmann, която произвежда врати, каси, задвижвания и системи за контрол на достъпа ще може да видите в Зала 2 на Щанд A3. Акцент ще бъде Hörmann homee - модулна и гъвкава централа за управление на умен дом.

Предимствата си по време на изложението разкрива програма за отчет на СМР, изчисляваща заработки на база извършените дейности от всеки работник, надници на акорд, база или час и още много ценна информация. Търсещите решения за фотоволтаични централи ще открият специално проектирани регулируеми стойки. На изложението ще бъдат представени и нови покривни мембрани, а за заснемане на сгради отвън и отвътре, за създаване на етажни схеми и много други приложения е 3D-ръчният лазерен скенер за мобилно сканиране и създаване на 3D облаци от точки.

АТЕСТ ЕКСПО

В изложението ще участват всички членове на асоциацията, които са най-големите вносители на едра строителна и земеделска техника в България. Те осъществяват над 80% от продажбите на нова механизация у нас, като само за 2021 година са осигурили на бизнеса повече от 600 машини, които са ключови за развитието на строителния и земеделския сектор и за минната и добивната индустрия в страната. Членове на АТЕСТ са: Алки-Л, Евро Солюшънс, Елтрак България, Зет И Ем Прайвит, Инжконсулт, Интерагри България, Мегатрон, Прайм Технолоджис, Роланд Трейдинг, Си Ем Ел България, Сигма България, Стротех Инженеринг и Тайтън Машинъри.

ЕКСПОМЕБЕЛ

По всичко личи, че компаниите от сектора са оползотворили последните три години рационално, защото функцията и дизайнът се преплитат както никога преди. Впечатляват мебелите със система, чиито елементи максимално улесняват транспортирането. Характер и стил ще откриете в мебели, които едновременно създават индивидуален характер на пространството, но за секунди могат да бъдат събрани и преместени. Сякаш от ново измерение са масите, съчетаващи в плота си дървен масив и епоксидна смола. Ще видите и изобилие от матраци, мебелни кантове и акрилни плоскости.

През всички четири дни съпътстващата програма включва фирмени презентации и презентации на членовете на Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ). Ето какво още предстои от днес до 4 април включително:

30 МАРТ

Съпътстващата програма днес включва кръгла маса на тема „Експерименталното сеизмично инженерство в България - състояние и перспективи“ с участници УАСГ (Национален център по сеизмично инженерство), София Тех Парк, Камарата на строителите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Съюза на строителните инженери в България. Тя ще започне в 14.00 часа.

31 МАРТ

На 31 март (четвъртък) ще се проведе дискусия на тема: „Предизвикателствата пред образованието“ с организатор Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), както и кръгла маса на тема „Търгове по ЗОП и инженеринг в строителството“ с организатори Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП). Продуктите на „Винербергер“ ЕООД ще може да видите на Щанд C7 в Зала 3, като компанията ще представи иновативната си система за зидане Porotherm Profi Dryfix Extra, а „Ксела България“ ЕООД ще направи презентация на тема „Материали и решения за устойчиво строителство”. Изданието "Ръководство за проектиране и изпълнение на хидроизолационни системи на сгради и съоръжения" ще представи Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС).

1 АПРИЛ

На 1 април (петък) е предвидена презентация на тема „Структуриране и финансиране на фамилен бизнес“ с организатор Асоциацията на интериорните дизайнери в България (АИДБ). На щанд D11 в зала 4 на изложението GROHE ще ви предложи запомнящо се дигитално преживяване с VR очила и специални 360° виртуални стаи в своя пътуващ камион, а на 1 април от 13.00 часа компанията ще ви представи най-новите SPA колекции. В рамките на учебен семинар за проектанти и строителни специалисти на тема „По пътя към нулево-енергийните сгради: Предизвикателства в проектирането и строителството“ фирмите „Винербергер“ и „Алукьонигщал“ ще направят презентации. Предстоят още презентация на Националната компания „Индустриални зони“ и дискусионен форум на тема „Перспективи за развитие на кръговата икономика в строителния сектор в контекста на Зелената сделка“ с организатор Камарата на строителите в България (КСБ). В него с презентация на тема „Иновационен продукт АLL IN. Рециклиращи практики за строителни продукти“ ще участва фирма „Баумит“.

2 АПРИЛ

На 2 април (събота) съпътстващата програма включва фирмени презентации.

Архитектурно-строителна седмица, изложение ЕКСПОМЕБЕЛ и новия формат АТЕСТ ЕКСПО може да посетите от днес до петък между 10.00 и 18.00 часа, а в събота, 2 април – до 16.00 часа.

Пълната съпътстваща програма на Архитектурно-строителната седмица вижте тук.

Пълната програма на ЕКСПОМЕБЕЛ вижте тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Младежката програма на WWF България посвещава новия си семестър на търсене на зелени иновации, технологии и решения

Младежката програма на WWF България посвещава новия си семестър на търсене на зелени иновации, технологии и решения

Семестърът е седмият в образователната програма Panda Labs на природозащитната организация и привлича млади хора с интереси към опазването на околната среда и предприемачеството

С дебат и лекции представят културното наследство на Сливен

С дебат и лекции представят културното наследство на Сливен

Събитието ще се проведе в международния ден за опазване паметниците на културата - 18 април

Близо 100 са участниците в 20-ото юбилейно издание на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

Близо 100 са участниците в 20-ото юбилейно издание на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

Изложителите от България и чужбина ще представят над 300 регионални и световни брандове

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание