СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Въпреки изчерпаният бюджет на АПИ, парите за изпълнените и приети дейности от пътно-строителни фирми ще бъдат платени
 Facebook

Въпреки изчерпаният бюджет на АПИ, парите за изпълнените и приети дейности от пътно-строителни фирми ще бъдат платени15.09.2021 / 10:45 -

В момента се търси законов начин това да се случи

 

На среща с представители на Българска браншова камара „Пътища", Камара на строителите в България и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност" заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков потвърди позицията, че парите, които дължи държавата за изпълнените и приети дейности от пътно-строителни фирми, трябва да бъдат платени. За съжаление, все още се търси законов начин това да се случи. 

 

 

В разговора участие взеха и заместник-министър арх. Иван Шишков, както и представители на Агенция „Пътна инфраструктура" и „Автомагистрали" ЕАД. Срещата се проведе във връзка с неразплатени средства към пътно строителни фирми за извършени дейности по договори за текущ ремонт и поддръжка. 

 

 

Заместник-министър Граматиков увери фирмите, че в рамките на тази година ще бъде намерен начин, по който да бъдат разплатени осигурените от служебното правителство в закона за бюджета още 100 млн.лв.

 

 

По време на дискусията стана ясно още, че в момента има затруднения с плащанията по всички задължения, свързани с текущи ремонти, тъй като въпреки изчерпания бюджет на АПИ, на пътните фирми са възлагани дейности от предишното ръководство на агенцията.

 

 

В хода на разговора бяха обсъдени и въпросите, свързани с подготовката за зимно-поддържане на републиканската пътна мрежа.

 

 

Участниците се обединиха около мнението, че с общи усилия проблемът трябва и може да бъде решен.

 

 

В края на срещата от ББКП изразиха мнение, че камарата е в добър диалог с АПИ.

 

 
още от Новини