СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
5 въпроса на ЕТЕМ с Павел Янев от ALL IN STUDIO
 Facebook

5 въпроса на ЕТЕМ с Павел Янев от ALL IN STUDIO25.11.2020 / 12:25 - CityBuild.bg

Нашият стил се откроява с отношение към малките фини детайли, които обуславят целостта на решенията, казва архитектът.

 

Арх. Павел Янев основава през 2011г. архитектурно-дизайнерското ALL in Studio, отличено с международна награда от Лондон за "Най-добра еднофамилна резиденция", номинация за "Сграда на годината" от ArchDaily, три пъти първо място "Интериор на годината в България", German Design Award, European Property Awards, Сграда на годината (три пъти), Archilovers, Design Milk. Студиото е фокусирано върху бутикови обекти, които проектира и изпълнява от начало до край.

 

 

Арх. Янев, как бихте описали своя стил и личен подпис, който оставяте при работата си по даден проект?

 

Стилът на студиото ми е изключително разпознаваем и смея да твърдя, че той е резултат от години наслагване на опит. Със сигурност следваме световните тенденции в материалите и цветовете, но абсолютно всеки път преминаваме през нашите вътрешни принципи - добавена стойност за клиента, дълготраен дизайн и разбира се - бюджет. Нашият стил се откроява с отношение към малките фини детайли, които обуславят целостта на решенията.

 

Какво Ви вдъхновява в работата, имате ли си муза или източник, от който черпите вдъхновение?

 

Вдъхновението дебне отвсякъде. Истината е, че аз навързвам правилните точки в правилното време за правилния проект. Никой проект не е същият като предния и най-важното е да вземеш поуките.

 

Нашата професия е на първо място визуална и всичко, свързано с мода, графичен дизайн, галерии, инсталации, култура може да действа като реактив при създаването на една архитектурна или интериорна концепция!

 

Влезте в ролята на пророк и ни кажете как виждате града на бъдещето след 50 години? Каква ще бъде архитектурата тогава?

 

Със сигурност сградите и дизайнът ще бъдат по-енергийно независими, самоиздържащи се и изграждани с нови материали. Искрено се надявам технологиите да започнат да навлизат по-бързо в нашия бранш, тъй като той е един от "бавните" в тази посока. Искрено се надявам някой да измисли и телепортацията, за да не се налага да пътуваме с часове до работа в задръствания.

 

Кой е архитектът, чиито проекти най-много Ви вдъхновяват?

 

Всяка година си поставям за цел да изуча творчеството и принципите на някой от големите имена. Дейвид Чипърфийлд е тазгодишният ми любимец и смея да твърдя, че той най-добре пасва на моята визия за архитектура и дизайн - чисти форми, минимализъм в отношението на сградата към историята и околната среда, безкомпромисен детайл и игра с материал и светлина.

 

Коя е любимата Ви книга и какво четете в момента?

 

Старая се да чета по 3-4 различни книги на различна тематика едновременно. По този начин мозъкът ми работи на няколко скорости и различни теми. Темите логично са бизнес, архитектура и философия / психология. На нощното ми шкафче в момента стоят "Черният лебед", който чета за втори път, WanderWall - Case studies и биографията на Джеф Безос.

 

Източник: ЕТЕМ

 

 
още от Новини

още от Интервюта