Ямбол получи финансиране за модернизация на лекоатлетическата писта и завършване на улица

104

Средствата са от Министерството на спорта и МРРБ


В средата на декември миналата година Община Ямбол получи финансиране от Министерството на младежта и спорта в размер на 1 257 554 лв. с ДДС за преустройство и модернизация на съществуващата лекоатлетическа писта на градския стадион. В сегашния си вид съоръжението е в изключително лошо състояние - старите зебранови пътеки са отлепени или въобще липсват, водното препятствие е амортизирано, съоръженията за овчарски скок са неизползваеми. След построяването на градския стадион през 70-те години, част от лекоатлетическата писта е обновявана само веднъж. В момента съоръжението се използва от двадесет спортни организации.

В миналото градът е бил домакин на голяма част от лекоатлетическите състезания, включени в спортния календар на Българската федерация по лека атлетика. Община Ямбол се надява, че тази практика ще бъде възобновена след модернизирането на пистата и в града отново ще се провеждат състезания от републикански мащаб за всички възрастови групи.

В края на декември миналата година Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри отпускането на финансова подкрепа за полагане на два пласта неплътен и плътен асфалтобетон ул. „Индже войвода“. Споразумението между МРРБ и Община Ямбол вече е подписано. Общият размер на отпуснатите финансовите средства е 650 000 лева, като 350 000 лева вече са преведени към сметката на Община Ямбол, а останалата част ще постъпи след приключване на довършителните дейности.

Припомняме, че строителното разрешение за обекта е издадено през 2014 година, като ремонтните дейности остават недовършени, а на улицата е положена само битумизирана основа за осигуряване на нейната проходимост. Предварително е изградена канализационна система за отводняване, положени са кабели за ел. осветление и са оформени тротоари. След приключване на строително-монтажните работи, след седем години от неговото начало, проектът за реконструкция на улица „Индже войвода“ ще бъде окончателно завършен.

Снимки: Община Ямбол

ОЩЕ НОВИНИ

Ще модернизират лодкостоянка в пристанище Созопол

Ще модернизират лодкостоянка в пристанище Созопол

Ще се реконструира територията на рибарското пристанище чрез изграждане на плаващи пирсове, подобряване на инфраструктурата на кейовата стена и площадковите мрежи

Проект за многоетажен паркинг в "Младост" за 440 автомобила предлагат от СПАСИ СОФИЯ

Проект за многоетажен паркинг в "Младост" за 440 автомобила предлагат от СПАСИ СОФИЯ

Предвижда се гаражът да е висок едва 4 метра и на три нива - подземно, наземно и един етаж над земята, а фасадата да е с пълзяща зеленина

Подписан е договорът за финансиране на проекта за модернизация на жп линията от Волуяк до Драгоман

Подписан е договорът за финансиране на проекта за модернизация на жп линията от Волуяк до Драгоман

Отпуснатата финансова помощ е в размер на 166,2 млн. лева, които ще бъдат осигурени от ОПТТИ 2014-2020

Започва ремонтът на обходния път през Витиня

Започва ремонтът на обходния път през Витиня

На АМ „Хемус“ в следващите месеци ще се ремонтират 4 виадукта