СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
На 10 май започва ремонт на част от ул. "Цар Иван Шишман" в София
 Facebook

На 10 май започва ремонт на част от ул. "Цар Иван Шишман" в София26.04.2021 / 09:30 - CityBuild.bg

Планът е до края на август да е готова подземната част.

 

 

Въпреки, че целият проект се управлява и възлага от Столична община, на район "Средец" се разчита за съдействие при избягването на грешките от ремонта на ул. "Граф Игнатиев", казва районният кмет Трайчо Трайков. Отложеният миналата година ремонт започва за от ул. "Ген. Паренсов" до площад "Народно събрание". Тази седмица са планирани срещи с бизнеса, училищата и живущите, ще има телефон и информационен център пред 133-то училище. "Ще бъдат взети предвид, надявам се, и многото предложения за по-щадящи и естетични технически решения", казва още кметът.

 

Планът е до края на август да приключи работата в подземната част, а след това да се премине към настилките (дотогава трябва да бъде избран изпълнител), тротоарите и осветлението, а водата от водосточните тръби ще бъде заустена в канализацията. Предвижда се всичко да се вмести в рамките на максимум година, а при добра организация и метеорологични условия е възможно и до края на февруари 2022 г. През цялото време улицата ще бъде затворена за автомобилен трафик, но проходима за пешеходци, а кръстовищата с преките ще се затварят поетапно. В следващите дни ще се обсъждат повече детайли.

 

Припомняме, че близо 53 процента от анкетирани през юни миналата година поискаха ул. "Шишман" да стане изцяло пешеходна. Останалите обаче бяха против. Анкетата, която нямаше представителен характер, беше отворена както за граждани, така и за бизнесите по улицата и нейните пресечки. Да стане улицата пешеходна е тема, която се коментира от години. От "Спаси София" предложиха тя да стане пешеходна зона през уикендите, а през юли и август - и за по-продължителни периоди. Очевидно решение по този въпрос не е взето.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано