СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Завърши грубият строеж на Park Lane Office Center в София
 Facebook

Завърши грубият строеж на Park Lane Office Center в София31.07.2020 / 12:11 - CityBuild.bg

Специална UV система за дезинфекция ще осигурява безопасна среда в сградата.

 

 

Вчера специална церемония отбеляза края на грубия строеж на Park Lane Office Center в най-бързо развиващата се зона в София - „Хладилника". Сградата на ул. „Сребърна" 16 е с площ 23,500 кв. м, 11 етажа над земята и две подземни нива. Тя ще има окачена фасада с бронзови елементи и ще разполага с първокласни офис и търговски площи и забележителна гледка към Витоша.

 

 

Сред основните предимства на Park Lane Office Center са по-голямата от обичайната нетна височина на таваните - 3,10 м, и големите прозорци (2,30 м широки и 3,10 м високи), даващи важната за комфорта на работния процес дневна светлина.

 

 

Усещането за простор и свобода се допълва и от голямото отстояние от съседните сгради и предвидените зелени площи за разходка и релакс. Наемателите ще разполагат д 4 000 кв. м парк зад сградата - с дървета, пейки, зарядни станции, WI-FI покритие.

 

 

Park Lane Office Center ще разполага с пречиствателни UV филтри за дезинфекция на въздуха във вентилационната система, които елиминират над 97% от вирусите и бактериите във въздуха и 99% от тях по наличните повърхности. Други характеристики, които осигуряват здравословна и безопасна среда в сградата, включват: безконтактни асансьори с управление на дестинацията `(7 високоскоростни асансьора с капацитет за 21 души във всеки); автоматизирани автомобилни бариери със система за разпознаване на регистрационни номера на автомобила; безконтактни смесители и дозатори в санитарните помещения. От съществено значение е и голямата зона за рецепция с няколко точки за достъп.

 

 

Етажната плоча е 2 200 кв. м с възможност както за цялостно отдаване, така и за разделянето й на четири отделни помещения. Към гъвкавото офисно пространство за удобство и комфорт на наемателите са предвидени тераси за всеки етаж.

 

 

Проектът предвижда стойки за велосипеди, както и помещения с душове и съблекални за велосипедистите. Сградата ще разполага с 400 паркоместа на 2 подземни нива. Включени са и зарядни станции за електрически автомобили - частни и споделени.

 

 

Концепцията е на архитектурно студио Planning с водещ архитект Илиян Илиев - компания, която е проектирала едни от най-мащабните търговски и бизнес сгради в България, заедно с Chapman Taylor от Великобритания, световен лидер в проектирането на обществени сгради. Интериорният дизайн е възложен на VIArchitects - архитектурно бюро с богат опит в международни проекти за бизнес и жилищни имоти.

 

 

Главен изпълнител за строителните дейности е Pipe System, а изкопите и укрепването са изпълнени от фирма „Венков инженеринг".

 

 

Основният акционер в проекта e Park Lane Developments - съвместно дружество на водещия холдинг за недвижими имоти в България AG Capital и управляващия директор Таня Косев-Бошова. Финансов инвеститор е предприемачът Дилян Павлов - съосновател на „Динамо Софтуер". Проектът се финансира от „Райфайзенбанк".

 

 

Стартът на активното строителството на Park Lane Office Center започна през юни миналата година, като се очаква сградата да бъде напълно завършена в средата на 2021 г.

 

 

 
още от Новини

още от София