Предстои седмицата на ключовите събития за строителството и енергийната ефективност

262

От 29 март до 1 април изложението Архитектурно-строителна седмица разгръща мащабна съпътстваща програма в Интер Експо Център


За строителния сектор предстоящата седмица ще е динамична, защото стартират поредица важни събития за енергийната ефективност, зелените иновации, рециклирането на строителни отпадъци, сеизмичните процеси и много други. Общото между всички е, че формират съпътстваща програма на изложението Архитектурно-строителна седмица и формата за енергийната ефективност Green Energy.

В първия ден, 29 март, конференцията „Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес. Възможности за финансиране“ събира водещи имена в зала „Витоша“. Форумът е организиран от Камарата на строителите в България (КСБ). Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) ще ви запознае със звукоизолацията и акустиката. Врати отваря и ежедневната Образователно-книжна борса.

На 30 март ще се проведе събитието „Енергийно ефективни и зелени иновации“. Участниците от водещи компании ще представят настоящето и бъдещето в сградната автоматизация, енергоефективността, ОВК технологиите и зелените решения. В следобедните часове вниманието ангажира Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) на конференция, посветена на земетресенията.

На 31 март в Интер Експо Център се събират участници от България и чужбина на конференцията „Строителните отпадъци като ресурс“. Първият панел е посветен на правната рамка и критичен анализ на нормативната уредба. След това научния си опит ще споделят експертите от УАСГ. Специално място отделят на проекта „Clean and Circle” за развитието на иновации в кръговата икономика. Решенията и добрите чуждестранни практики са в основата на Панел 3. Акцент ще бъде и MOBICCON-PRO – международния проект, разработван от консорциум с 10 европейски организации, начело с "Главболгарстрой Холдинг". Специален учебен курс за проектанти и строителни специалисти организира БАИС, продължават и фирмените презентации.

В последния изложбен ден, 1 април, на дневен ред е дискусията "Енергийно ефективно обновяване на многофамилни жилищни сгради. Задачите на етажната собственост - мисия (не)възможна", организирана от Renovate Bulgaria ("Да обновим България").

Вратите са отворени и за АТЕСТ Експо. Ще видите внушителни машини, представени от водещи компании, на площ, надхвърляща 6000 кв.м. Мащабното изложение ще събере за втора поредна година в Интер Експо Център най-модерните и функционални предложения в сегмента на едрата строителна, товарачна, кариерна, подемна и транспортна техника и механизация.

Важна съставка в изложбения микс е ЕКСПОМЕБЕЛ. Изложението приема две ключови събития. По време на церемонията DIBLA DESIGN AWARDS 2022 ще бъде излъчен Дизайнер на годината, а Conceptual Talks събира дизайнери, инженери, архитекти и строители, които ще дебатират актуални теми.

Образователна борса събира гимназии, университети и бизнеса на изложение ЕКСПОМЕБЕЛ 2023

В рамките на АСС ще се проведат и поредица от фирмени презентации. Вижте подробна съпътстваща програма тук.

Купете своя билет от платформата www.buildingweek.bg или на касите на Интер Експо Център.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

В софийското село Войнеговци ще изграждат детска градина на мястото на старата

През 2022 година Столичният общински съвет беше одобрил проектиране, реконструкция и преустройство на една от сградите и премахване на другата

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Училище "Максим Горки" в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Ще бъдат предприети действия за разработка на идеен проект и за археологическо проучване на зоната, което трябва да бъде съгласувано с НИНКН