„Баумит България“ подкрепя Архитектурния фестивал в Бургас

533
В рамките на събитието фирмата ще представи в изложба обекти от конкурса „Фасада на годината“.

 

Архитектурният фестивал „Бургас 2021" е организиран по инициатива на Съюза на архитектите в България с участието на община Бургас, Камарата на архитектите в България, Съюза на българските художници, Столичната община и с подкрепата на ВСУ „Любен Каравелов", Националната художествена академия, „Метрополитен" ЕАД и фирма „Баумит България" ЕООД. Фестивалът ще се проведе от 29 септември до 4 октомври (Международен ден на архитектурата) на различни дестинации в Бургас, като официалното откриване е на 1 октомври от 18.00 часа на площад „Тройката" и в обновения Културен дом на нефтохимика.

 

В рамките на Архитектурния фестивал „Бургас 2021" ще бъдат открити изложба „Българска архитектурна литература 2010-2021г." (29 септември), както и изложба на студентски дипломни и курсови проекти 2020-2021 на ВСУ „Любен Каравелов" (30 септември). Основно събитие е Националната изложба „Изкуства на обществения форум" (1 октомври), която ще даде обща представа за съвременната практика на изкуствата в градската и ландшафтната среда, ще привлече вниманието на обществеността и институциите и ще стимулира професионална дискусия. Включени са изложба на архитектите от Бургас „Архимория 2021", сборна изложба „Общински политики в естетиката на градската среда", изложба на проекти от конкурса „Архитектон 2020", изложба на 19 архитекти от Хасково, изложба „Под куполите на Ларгото - нова софийска архитектура 2015-2020", както и изложба на студентски проекти от УАСГ, ВСУ „Любен Каравелов", ВСУ „Черноризец Храбър" и НБУ.

 

От 1 октомври ще може да видите и изложбите „Стандарти за оформяне на градската среда" (на Столична община), „Метростанциите като художествен синтез", „Публичните пространства и монументално изграждане на София", „Стенна живопис и графити в София", както и изложбата на „Баумит България" с включени десет избрани обекта от последния конкурс „Фасада на годината 2018-2019". Конкурсът отличава професионалното и естетическо изпълнение на сградите в заобикалящата среда, насърчава строителната гилдия да прилага екологосъобразни и енергийно ефективни практики при проектирането и изпълнението на фасадите и показва разнообразието от дизайнерски продукти „Баумит".

 

 

В последния ден от Архитектурния фестивал „Бургас 2021" (освен отбелязването на Международния ден на архитектурата - 4 октомври), ще може да видите изложба на студентски проекти на НХА от архитектурното ателие „Созопол 2021" и ще може да присъствате на обявяването на наградите на „Архимория 2021". Вижте подробната програма: