ECO Puzzle комби паваж - дизайн с добавена стойност и "зелена" функционалност

144

Предлаганият от wienerberger продукт е издръжлив и подобрява климатичния комфорт в градовете


Запечатани срещу незапечатани повърхности

Големите "урбанизирани повърхности", като пътища, улични и тротоарни мрежи, площади, покривни пространства, паркинги и други влияят върху моделирането на „микроклимата“ в градската среда. Те често предизвикват т. нар. "топлинен остров", където температурата е по-висока спрямо околните райони. Отделно от това, когато водата не се инфилтрира, температурата не се регулира от изпаренията и се запазва висока. Дъждовната вода се насочва към потоци, реки и езера, причинявайки наводнения, намалени подпочвени води и замърсяване.

Решение с модерен еко дизайн на по-високо ниво

За да подпомогне процеса по облекчаване на високите температури в градска среда, екипът на wienerberger продължава да развива серията ЕКО настилки на бранда Semmelrock. С тях Групата се стреми да подпомогне инвеститори и ландшафтни архитекти в работата им за подобряване на климатичния комфорт в градовете - без компромис с визията на пространствата.

Интегрирано решение за дизайн на зелени площи

При инфилтрирането на водата се осъществява кръговрат, който гарантира по-висок дял на изпаренията и регулиране на температурата. Павираните площи намаляват оттока на дъждовната вода, облекчават канализационната мрежа, запазват подпочвените води и биоразнообразието. Ето защо ECO Puzzle комби паваж e устойчива алтернатива на традиционните асфалтови и бетонни продукти, които запечатват повърхността, и e добра възможност за създаване на зелена инфраструктура. Фугата от 4 см осигурява място за растеж на тревата и възможност за запълване с декоративни камъни, гарантира отвеждането на дъждовната вода към почвата, като така подпомага естествения воден цикъл и допринася за по-здравословен градски климат. ECO Puzzle е много подходящ за отводняване на открити площи, подложени на дъждове и снегове.

Защо да изберете ЕCO Puzzle комби паваж за вашия проект

Основно предимство на ECO Puzzle е възможността за създаване на комбинации и атрактивни растери за различни по размер и функционалност площи, като дебелината от 8 см гарантира и устойчивост на натоварване от леки и тежкотоварни автомобили. Четирите елемента се предлагат в комбиниран формат, който съдържа размерите: 20 x 20 см; 40 x 20 см; 40 x 20 x 16 x 22 см; 25,8 x 20 x 17,5 x 17,9 см. Освен това продуктът се монтира и демонтира лесно - без излишно пробиване или шум, и позволява извършването на експресни ремонти. Това го прави изключително подходящ за паркинги, логистични центрове, подходи към гаражи, паркове, градини и други. ECO Puzzle паважът се комбинира чудесно и с други системи на Semmelrock като SEMDRAIN и REINEO STORM BOX, а не по-малко важно е, че е рециклируем продукт – произведен е от 100% естествени материали.

Устойчивата дизайнерска настилка ECO Puzzle комби паваж може да разгледате в мострената градина на Semmelrock (част от „Винербергер“), като резервирате консултация предварително, ако се нуждаете от такава. Повече информация за продукта може да получите и от представител на фирмата, който при заявено желание от ваша страна може да изготви оферта специално за проекта ви.

 

ОЩЕ НОВИНИ

Мобилна барикада роуд блокер M30 на Hörmann

Мобилна барикада роуд блокер M30 на Hörmann

Гъвкаво и сертифицирано обезопасяване на събития

Citybuild.bg Citybuild.bg
Заповядайте на откриването на новия шоурум на JAF България

Заповядайте на откриването на новия шоурум на JAF България

ПОКАНА от JAF - Отпразнувайте откриването на първия по рода си шоурум на JAF България с фокус върху иновативни и ексклузивни решения от света на дървесината!

Citybuild.bg Citybuild.bg
TERMOZID е лесна за нанасяне хидрофобизирана лепило-шпакловка за топлоизолационни плоскости от EPS и XPS

TERMOZID е лесна за нанасяне хидрофобизирана лепило-шпакловка за топлоизолационни плоскости от EPS и XPS

Сухата смес на циментова основа е устойчива на студ и удар и е паропропусклива

Баумит MPI 25 – вароциментова машинна мазилка без аналог за качество

Баумит MPI 25 – вароциментова машинна мазилка без аналог за качество

Продуктът регулира влажността в помещенията и се грижи за вашето здраве и комфорт

Направи бърз и лесен ремонт с продуктите на GROHE QUICKFIX

Направи бърз и лесен ремонт с продуктите на GROHE QUICKFIX

Вдъхнови се и избери стил - скандинавски, "градска джунгла", устойчиво зелено или изчистен минималистичен дизайн  

Алуминиевата индустриална секционна врата Hörmann Vitraplan вече е с осем нови повърхности

Алуминиевата индустриална секционна врата Hörmann Vitraplan вече е с осем нови повърхности

Елегантните дизайни от Alucobond® и Trespa® предлагат възможности за индивидуално оформление