EТЕМ представи шест нови системи, сред които изключително функционалната фасадна система EF50

137

Компанията запозна бранша със стратегията и визията си за пазарно развитие


На специално събитие в Capital Fort в столицата, реализирана със специално разработената фасадна система на ЕТЕМ - Е99, компанията направи равносметка на своите 50 години пазарна история и представи плановете си за българския пазар. ЕТЕМ е изцяло трансформирана, с нова визия към продуктите и към търговското си присъствие и с нов подход на работа във всичките си дейности. Част от стратегията на компанията за пазарно позициониране е  разработването на иновативни и функционални продукти, които да допълнят съществуващите решения и заедно да отговорят на най-високите изисквания при проектирането на модерна архитектура.

За нас като компания, която е един от лидерите в сектора на проектиране на алуминиеви архитектурни системи и профили, е важно не количеството, а качеството на продуктите. Затова усилено работим не само по нови решения, но и за подобряване на параметрите на съществуващите ни системи“, заяви Анастасиос Бульонис, изпълнителен директор на ЕТЕМ БГ.

Екипът на ЕТЕМ представи цели шест нови системи – фасадна система EF50, система за плъзгане и повдигане ES70, прозоречно решение EW70, система за преградни стени EP30, решение за парапети ЕB48 и вариациите на балюстради системи EB49, EB50 и EB62.

Новата фасадна система EF50 на ЕТЕМ е напълно готова за всякакви архитектурни предизвикателства, като може да даде на сградната обвивка едновременно гъвкавост, здравина и устойчивост. Голямото предимство на системата е възможността да бъде избрана оптималната комбинация от профили за всеки проект. EF50 има широк избор от вертикали и хоризонтали, които изцяло покриват всички изисквания за инерционни моменти. Фасадата може да се изпълни както с остъкляване, така и с капачки.  

Прозоречната система EW70 e специално разработена от екипа на ЕТЕМ, за да отговори на нуждите на жилищното строителство. Алуминиевите системи дълго време оставаха на заден план при изпълнение на жилищни проекти заради по-високата цена на профилите, независимо от многото предимства и високото качеството на алуминиевите врати и прозорци. Сега EW70 e практична система от ново поколение, която комбинира висока функционалност, модерна визия и атрактивна за своя клас цена. Дизайнът й е съобразен с последните актуални тенденции на изчистени профили, без излишни допълнителни детайли. Същевременно модерните прави линии придават еднаква визия дори и при съчетаването на EW70 с други от системите на ЕТЕМ за врати или плъзгане и повдигане.

Новата система за плъзгане ЕS70 е проектирана за троен
стъклопакет. Решението позволява максимално проникване на слънчева
светлина и оптимален изглед към околната среда без излишно растериране.
Профилите на ЕS70 са проектирани така, че да могат да осигурят
качествена работа на системите от една страна, а от друга – да бъдат
елегантни и с по-малки видими размери. Системата е подходяща за средни и
големи отвори, като характеристиките й отговарят на последните
архитектурни тенденции и строгите енергоспестяващи стандарти.


Снимки и визуализации: ЕТЕМ

Всички видове системи на ЕТЕМ са насочени към осигуряването на повече светлина в пространството на сградата, същевременно отваряемите позиции вътре са с все по-големи размери, осигурявайки едновременно функционалност и по-добра топлоизолация. В модерните проекти площта за остъкляване става все по-голяма, което от своя страна трябва да бъде изпълнено с елегантни конструкции и минимално видими профили. Именно тези тенденции предизвикаха екипа на ЕТЕМ да разработи и предложи нови системни решения, които да отговорят на очакванията и на най-смелите проекти.

ОЩЕ НОВИНИ

До 6 октомври може да изберете своите фаворити в конкурса "Фасада на годината 2022-2023"

До 6 октомври може да изберете своите фаворити в конкурса "Фасада на годината 2022-2023"

За 18-ти път "Баумит България" търси най-красивото изпълнение с нейни продукти, а професионално жури ще определи кои обекти ще представят България в международния конкурс Baumit Life Challenge 2024

Летящи врати от полиетилен и неръждаема стомана разширяват продуктовата гама на Hörmann

Летящи врати от полиетилен и неръждаема стомана разширяват продуктовата гама на Hörmann

Те са идеални за използване в ресторантьорството, хранително-вкусовата промишленост, хладилните помещения, супермаркетите и складовете

DRYSHEET от "Теразид" осигурява идеално гладка основа на вътрешни стени и тавани преди боядисване

DRYSHEET от "Теразид" осигурява идеално гладка основа на вътрешни стени и тавани преди боядисване

Фината шпакловка може да се нанася ръчно или машинно върху варови, вароциментови и гипсови мазилки

Полиуретановото лепило PU Adhesive е предпочитано икономично решение

Полиуретановото лепило PU Adhesive е предпочитано икономично решение

Продуктът на „Теразид“ спестява време, материал и усилия