Голямоформатната керемида TONDACH CONTINENTAL 9 - нов продукт в сегмента "Покриви" от "Винербергер"

290

Керемидата е не само с подобрени дизайн и визия, но и с повишени технически характеристики


Най-нова технология на изпичане 

Керемидите Tondach Continental 9 са естетически издържан продукт с отлична визия и гладка повърхност, издръжлива на атмосферните влияния. По време на производството глината преминава през много фина глиноподготовка, за да бъдат осигурени естетическите качества на керемидата, но и технически показатели. Те се произвеждат чрез най-новата технология на изпичане – Н-образни касети. По този начин при изпичането им могат да бъдат избегнати т.нар. „контактни точки” по повърхността им с другите керемиди и да се гарантира перфектната им равнинност и отлична естетика.

Енгобирана повърхност  

Енгобите представляват разтвор от метални оксиди и фино смляна глина. Полученият разтвор се нанася чрез разпръскване върху вече изсушената керемида, като по този начин се осигурява равномерното разпределение на енгобата върху керемидата. След самото изпичане енгобата се свързва неразривно с основата на керемидата и се осигурява естетически издържан продукт с дълготрайно и надеждно покритие. Керемидите Tondach Continental 9 в момента се предлагат в цвят антрацит, като този модерен цвят в допълнение с изчистената визия на модела може да ви осигури желаната модернистична визия. 

Подобрени технически характеристики на продукта   

При новия модел Tondach Continental 9 е оптимизирано и теглото на керемидите и така натоварването на квадратен метър е само 32,4 кг/м2, като по този начин се намалява и натоварването върху покривната конструкция, а оттам - и върху конструкцията на сградата. А чрез по-високата температура на изпичане на керемидите Tondach Continental 9 са повишени якостните характеристики, както и водонепропускливостта им. В допълнение те са с нов по-голям формат и размери 30х50см, като това дава възможност само с 9 броя керемиди да се покрие един квадратен метър от покрива.

Сигурност и защита  

Винербергер“ предлага гама от керамични и некерамични аксесоари, които допълват покривната система и служат за осигуряването на дълъг живот на покрива и безопасност при силни бури, снеговалежи и обилни дъждове. Климатични промени са взети предвид и при новия дизайн на керемидите Tondach Continental 9. Чрез профилирания вертикален фалц се осигурява по-добро закрепване на ветрозадържащите скоби, съответно се понижава рискът за настъпване на щети по покрива при силни бури, както и за разходите за поправката му. В допълнение към скобите за фиксиране на керемидите срещу вятър „Винербергер“ предлага за новия си продукт и снегозадържащи скоби, които служат за предотвратяване на лавинообразното свличане на големи маси сняг. Правилното снегозадържане е особено важно в зоните с по-интензивни снеговалежи, при които може да се използват и цели системи със снегозадържащи решетки.

За дълъг живот на покрива

Осигуряването на достатъчно добра вентилация на покривната конструкция играе ключова роля за постигането на отличен комфорт в таванските помещения и дълъг експлоатационен период на покрива. Поради тази причина в допълнение към полагането на двойна летвена скара с контралетви, оразмерени с подходяща височина за осигуряването на добра циркулация на въздуха, заедно с некерамичните елементи за вентилация на покривната система като вентилационни ленти, подпокривно пародифузно фолио и други, „Винербергер“ препоръчва и полагането на вентилационни керемиди, част от системата Tondach Continental 9, с които ще гарантирате безпроблемната експлоатация на вашия покрив за години напред.

Поглед към звездите

С разнообразие от модели и размери прозорците Tondach ще ви позволят да оформите помещенията под покрива. С няколко по-малки прозореца или един-два по-големи ще внесете повече светлина, а външните и вътрешни щори ще опазят помещението от горещините. Кой модел прозорец да изберете – вижте съветите тук.

За техническите характеристики на Tondach Continental 9 вижте тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Товаро-разтоварната рампа HTL2 ISO от Hörmann се отличава с 55% по-добра изолация

Товаро-разтоварната рампа HTL2 ISO от Hörmann се отличава с 55% по-добра изолация

В комбинация със специално адаптирана секционна врата рампата е устойчиво решение и спомага за спестяване на разходи за енергия

"КСЕЛА България" с инициатива "ВЪРНИ ПАЛЕТА, СПАСИ ДЪРВЕТА!"

"КСЕЛА България" с инициатива "ВЪРНИ ПАЛЕТА, СПАСИ ДЪРВЕТА!"

С цел да реализира своята стратегия за устойчиво бизнес развитие, дружеството предприе първата си конкретна инициатива в областта на повишаването на осведомеността за опазването на дървесината и околната среда

Започна българското индустриално изложение MachTech&InnoTech

Започна българското индустриално изложение MachTech&InnoTech

От днес до 16 септември Интер Експо Център в София е пресечна точка за всеки с интерес към индустриалните машини и технологии

Бърз монтаж и атрактивна визия предлага новата система EP30 за преградни стени

Бърз монтаж и атрактивна визия предлага новата система EP30 за преградни стени

EP30 е с най-малката видима ширина на профилите в своя клас

GROHE подкрепя тазгодишното издание на "Реките на София"

GROHE подкрепя тазгодишното издание на "Реките на София"

Този уикенд стартира третото и най-голямо досега издание на познатия на столичани фестивал, който има за цел да покаже колко приятно място за отдих могат да бъдат коритата на градските реки, ако полагаме грижи за тях

GROHE спестява 37 милиона пластмасови елементи годишно

GROHE спестява 37 милиона пластмасови елементи годишно

Компанията се стреми да елиминира цялата ненужна пластмаса в продуктовите опаковки