Hörmann предлага решения за монтиране на каси за врати без замазка

183

Така монтажът е по-бърз, без замърсявания и повреди


Монтирането на каси без замазка улеснява монтажа и предотвратява евентуални замърсявания и повреди по комплекта врата или зидарията.

Притискащите крайни срокове и тесните времеви рамки не са рядкост, особено в строителството на обществени сгради. За да се спестят време и разходи при монтажа на комплекти врати в подлежащи на обработка конструкции, особено в сухото строителство, Hörmann предлага различни решения за монтирани без замазка каси, които при необходимост могат да изпълняват и функционални изисквания, като например противопожарна защита.

Монтираните без замазка каси на Hörmann имат особени преимущества: времето за монтаж се намалява с до 50%, тъй като не се налага приготвяне на замазка и запълване на касата. Освен това не е необходим етап на изсъхване. Това означава икономически и организационни преимущества, особено за строителни обекти, на които ще се монтират малко на брой комплекти врати, тъй като не е необходимо да се изчаква един ден между работните стъпки при монтажа.

Освен това касите могат да бъдат обработени с прахово покритие още на строителния обект, тъй като се избягват замърсявания или повреди поради замазката както на комплекта врата, така напримера и на лицевата зидария или бетон. Това предотвратява последващите рекламации.

Монтираните без замазка каси на Hörmann (като вратата от благородна стомана STS) са особено подходящи за използване в лицеви бетонни стени, защото зидарията остава чиста, а касата не се надрасква или поврежда поради замазката.

DryFix и DryTec на Hörmann - запълнени с минерална вата каси за противопожарни врати от стомана и благородна стомана

За да се гарантира практически оптимална и постоянна функция на вратата, особено в защитената зона срещу огън и дим, е важно да има съгласувана система от платно и каса. За изключително лесен, бърз и чист монтаж на стоманените врати за обекти Hörmann OD с изисквания към противопожарната защита производителят предлага касата DryFix. Тази фабрично запълнена с минерална вата каса се монтира без замазка. Диагоналното фиксиране с дюбел винт с размер 100 мм (160 мм при газобетон) във всяка точка на фиксиране осигурява максимална стабилност.

Също запълнена с минерална вата и позволяваща монтаж с дюбели без замазка е касата DryTec на Hörmann. Тя е оптимално съгласувана с висококачествените врати от стомана и благородна стомана STS и STU на производителя. В строителството на обекти комплектите врати осигуряват необходимата в зависимост от изискванията противопожарна защита, шумоизолация или защита срещу взлом. На места, на които има високи изисквания към хигиената или дизайна на вратата, касата DryTec може да се използва и в изпълнение от благородна стомана, което я прави устойчива на корозия и с изключително дълъг експлоатационен живот.

Монтираните без замазка каси DryFix и DryTec на Hörmann са особено подходящи за строителни дейности по съществуващи сгради, тъй като могат да се монтират безпроблемно и впоследствие.
 

DryFix (вляво) и DryTec (вдясно) са фабрично подготвени и запълнени с минерална вата.

Каса със стоманена сърцевина VarioFix на Hörmann - здрава, гъвкава и лесна за монтаж

Касата VarioFix на Hörmann се монтира както дървена. Това прави монтажа изключително лесен. Същевременно различните дебелини на стената и малките разлики в отвора на зидарията могат да бъдат компенсирани с допуски до 20 мм. Това е от помощ за монтажа както при реновиране, така и при ново строителство, тъй като при тях може да се стигне до тези допуски поради различната дебелина на положената мазилка или невинаги стандартните дебелини на стените. Освен това стоманените каси VarioFix са изключително устойчиви, така че дори касите на вратите, подложени на силно натоварване, остават красиви и добре запазени за дълго време.

Снимки: Hörmann. Освен че предлага монтажния принцип на дървена каса, стоманената каса VarioFix на Hörmann е с елегантно оформление.

ОЩЕ НОВИНИ

ЛИНКИН с отличия в пет ключови категории на Career Show Awards 2024

ЛИНКИН с отличия в пет ключови категории на Career Show Awards 2024

Тези награди са признание за ангажиментa към иновации и развитие на модерна работна среда на компанията  

Дизайнът среща уелнес удоволствието с душ системата GROHE Rainshower Aqua Pure

Дизайнът среща уелнес удоволствието с душ системата GROHE Rainshower Aqua Pure

Тя ще внесе красотата на пречистената вода във вашия дом

Мобилна барикада роуд блокер M30 на Hörmann

Мобилна барикада роуд блокер M30 на Hörmann

Гъвкаво и сертифицирано обезопасяване на събития

Citybuild.bg Citybuild.bg
Заповядайте на откриването на новия шоурум на JAF България

Заповядайте на откриването на новия шоурум на JAF България

ПОКАНА от JAF - Отпразнувайте откриването на първия по рода си шоурум на JAF България с фокус върху иновативни и ексклузивни решения от света на дървесината!

Citybuild.bg Citybuild.bg
TERMOZID е лесна за нанасяне хидрофобизирана лепило-шпакловка за топлоизолационни плоскости от EPS и XPS

TERMOZID е лесна за нанасяне хидрофобизирана лепило-шпакловка за топлоизолационни плоскости от EPS и XPS

Сухата смес на циментова основа е устойчива на студ и удар и е паропропусклива

Баумит MPI 25 – вароциментова машинна мазилка без аналог за качество

Баумит MPI 25 – вароциментова машинна мазилка без аналог за качество

Продуктът регулира влажността в помещенията и се грижи за вашето здраве и комфорт