Изключителни панорамни гледки с платформата за плъзгащи врати Schüco ASE 60/80.HI

127

Профилната система има различни предимства и поставя нови стандарти по отношение на топлоизолация, дизайн и комфорт


Schüco последователно и непрекъснато оптимизира своите съществуващи и доказани продукти и резултатът е новата системна платформа за плъзгащи се врати ASE 60/80.HI (Aluminium Sliding Element), като едновременно със самата платформа се оптимизира и изработката в детайл. По този начин Schüco изстрелва платформата в ново измерение: профилната система предлага значително подобрени топлоизолационни стойности във всички строителни дълбочини, благодарение на оптимизираните изолационни зони. Системата със строителна дълбочина от 80 мм отговаря дори на изискванията за пасивно строителство.

Всички изпълнения на системите с 1, 2 и 3 релси се базират на мултифункционални профили, което прави възможна оптималната употреба на еднакви елементи. Модулната система за обков може да се използва както за плъзгащи се врати, така и за врати с плъзгане и повдигане, поради факта, че повечето компоненти са идентични. Широкият спектър на размерите, тънките видими ширини и решенията за намаляване на Би-металния ефект допълват възможностите за топлоизолация и отговарят на високите и многообразни архитектурни изисквания.

Платформата за плъзгащи се врати Schüco ASE 60/80.HI поставя нови стандарти по отношение на топлоизолация, дизайн и комфорт. В момента това е единствената по рода си система на пазара, при която се използва един и същ обков както за плъзгащата се врата, така и за вратата с повдигане и плъзгане.

Висококачествен дизайн и оптимален комфорт на управление

Тесните видими ширини и възможността за безбариерен праг правят новата плъзгаща се система на Schüco уникална по форма, дизайн и начин на управление. Също така, благодарение на скрития канал, техническите компоненти като обков и изолационна пяна вече не са видими. Интегрираните модули SmartStop и SmartClose се грижат за сигурността и повишения комфорт. При варианта с повдигане и плъзгане два допълнителни модула улесняват потребителите при повдигането и спускането на крило. Повдигането вече е по-лесно с помощта на интегриран пружинен механизъм, а крилото и дръжката на управление при затваряне и спускане се подпомагат от специален амортисьор. Тези два модула се грижат за комфортното управление и на голямоформатни крила. 

Един обков за всички системи: Модулна система за обков

Платформата за плъзгащите се системи Schüco ASE 60/80.HI в момента е единствената система на пазара, при която системата за обков може да се използва както при плъзгащи се врати, така и при врати с отваряне с повдигане и плъзгане - при това в два варианта:

  • В основния вариант на системата, при който в касата има монтирани точки на заключване.
  • Във висококачествения дизайнерски вариант, при който точките на заключване са интегрирани в крилото. По този начин касата се характеризира с изчистен дизайн, също както и при отворено положение на крилото.

Централният канал за обкова позволява балансирано разпределение на теглото в подвижното крило и се грижи за оптималното задвижване и лесна употреба.

Модулна профилна система с отлична топлоизолация

Модулната профилна система за платформата за плъзгащи се системи ASE 60/80.HI предлага множество опции за изпълнение на разнообразни изисквания за достигане на определени стойности на топлоизолация. По този начин системата ASE 60 постига стойностите на предходната версия ASS 70.HI при намалена строителна дълбочина. При специални изисквания към топлоизолацията, за достигане на нивото на пасивното строителство, на разположение е строителна дълбочина от 80 мм. Изработката на системата е опростена: различните варианти на отваряне при определена строителна дълбочина могат да бъдат реализирани само с промяната на малко на брой алуминиеви профили. Благодарение на възможността да бъдат интегрирани множество функции, новата платформа за плъзгащи се системи предлага максимална модулност.

Schüco ASE 60/80 TipTronic

Schüco ASE 60/80 TipTronic (Aluminium Sliding Element) поставя нови стандарти за механизираните плъзгащи се системи. Иновативното поколение обков предлага не само скрит монтаж на всички части, а също така е и тествана цялостна система от компоненти за задвижване, обков и профили – всичко от един източник.

Голямоформатните елементи на крилата, достигащи до 3,5 х 3,2 м или 3,2 х 3,5 м, дават нови измерения на пространството. В комбинация с особено тънките видими ширини се постига трансперантност, която плавно слива външното и вътрешното пространство, а многообразните видове отваряне и опции за комфорт спомагат за изпълнението на всички архитектурни и естетически изисквания.

Максимална ширина на отваряне и безграничен комфорт

Теглото на крилото вече може да достига до 600 кг и е с опция за плъзгане отпред или отзад на фиксирания елемент. Също така релсата на плъзгащата се система е удължена до 18 м. Новата система се характеризира с лесен монтаж и окабеляване, като връзката между крилото и касата е безкабелна. Управлението също е лесно и удобно – чрез приложението “Building Skin Control“ или чрез контролен панел за управление, които гарантират сигурността при управление от всички групи потребители.

Системата предлага голямо разнообразие от видове отваряне, благодарение на възможността за задвижване по една, две или три релси. Също така модулната система за обков може да бъде интегрирана както при плъзгащи се системи, така и при системи с отваряне от вида повдигане и плъзгане, поради идентичността на елементите - с малки изключения. Различните функции за сигурност, интегрираната софтуерна защита, контактната лайсна и вградените сензори гарантират сигурна и безпроблемна употреба на плъзгащите се системи.

Платформата позволява различни възможности за управление: чрез висококачествен панел за управление, интегриран в крилото на плъзгащата се врата, чийто дисплей визуализира състоянието на системата; чрез панел, монтиран на стената на помещението или приложението Schüco Арр, както и чрез връзка с автоматизацията на сградата. Подобни варианти на плъзгащите се елементи безпроблемно могат да бъдат интегрирани в Schüco Building Skin Control System.

Спечелени награди

Плъзгащата система Schüco ASE 60/80 TipTronic е отличена с German Design Award 2020, Red Dot Design Award 2019 и iF Design Award 2019. Модулната и мащабируема профилна система позволява и оптимално регулиране на топлоизолацията до стандарта за пасивни къщи.


                                                                        
Подробна информация можете да получите, като се свържете с фирма „Алукьонигщал“, която е лицензиран представител на марката Schüco за България.

ОЩЕ НОВИНИ

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

Компанията инвестира своите опит и знания в развитието на младите бъдещи архитекти

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Продуктът на ТЕРАЗИД служи за създаване на връзка между стари нестабилни основи и нови мазилки и настилки

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Целта е да се постигне по-добър контрол на качеството, да се подобрят условията на труд, да се повиши производителността и да се намалят разходите