Кампусът на Германския футболен съюз във Франкфурт на Майн е академия от световна класа с високи архитектурни стандарти

167

За пожароустойчивост и димозащита са използвани продукти на Hörmann и Schörghuber


Снимка: HG Esch. Кампусът обединява всички функции на DFB под един покрив.

Футболна академия

През 2015 година Германският футболен съюз (Deutsche Fußball-Bund) представи победителя в архитектурния конкурс за проект за новия си кампус във Франкфурт на Майн – студио kadawittfeldarchitektur. Сградата е проектирана близо до центъра на града на обширната площ на бившата писта за конни надбягвания в Кенедиалее (Kennedyallee). От 2022 година германският футбол вече има академия от световна класа с високи архитектурни стандарти и площ от почти 50 000 квадратни метра. Основната идея на дизайна е тясна връзка между сградата и спортните игрища. За пожароустойчивост и димозащита са използвани продукти на Hörmann и Schörghuber.

Снимка: HG Esch. Прозрачни фасади и приканващо оформен преден площад характеризират кампуса.

Всичко под един покрив

Германският футболен съюз разполага с впечатляващо футболно игрище на закрито в допълнение към терените с естествена трева. В другия край на известната като „булевард“ линия за достъп се намира „Тактическата сграда“. Между тях има „техническа лаборатория“, медиен център, зали за обучения и семинари, амбулаторни клиники, заведения за хранене, многофункционална зала, помещения за нощувка, включително общи жилищни помещения за гостите на обучението и, естествено, много офиси. Този малък футболен метрополис съзнателно е проектиран да бъде разнообразен отвътре. По продължение на булеварда се редуват различни „градски“ площади. Тук се предлага възможност за общуване, а през големите стъклени повърхности погледът попада върху футболните игрища пред сградата.

Снимка: HG Esch. Фоайето е израз на откритост - оттук по закрития „булевард“ са достъпни различните функции на кампуса.

Снимка: HG Esch. Стаите на играчите са разположени по продължение на „булеварда“, откъдето се достига до помещенията за нощувка за по двама души в стая.

Снимка: Едуардо Перез (Euardo Perez). За оптимални тренировки през зимата има закрит терен с изкуствена трева и малка трибуна за посетители.

Ярък пример

Разнообразни висококачествени материали за всички повърхности демонстрират високите архитектурни стандарти на строителния предприемач, а над всичко се извисява „небе“ от триъгълни елементи от гипсокартон. Това създава затворен микрокосмос на германския футбол. В академията на DFB не само се преподава изкуството на футбола от най-висока класа, но и се управляват около седем милиона членове в повече от 24 000 футболни клуба от всички групи. Що се отнася до обучението на професионалисти, обещаващи млади таланти и рефери, тази футболна академия е ярък пример за възраждане на държавно училище.

Снимка: HG Esch. Петоъгълните геометрични форми от панелите по футболната топка се повтарят в дизайна.

Врати за обекти с тръбна рамка и пожарозащитни плъзгащи се врати

Дългата сграда предполага и много противопожарни участъци, които трябва да бъдат отделени. В случая това става чрез врати за обекти със стоманена тръбна рамка и фиксирани остъкления, както и чрез пожарозащитни плъзгащи се врати на Hörmann. Двата продукта се вписват елегантно в проекта.

Снимка: Hörmann. Прозрачните по цялата повърхност врати за обекти със стоманена тръбна рамка и със странични части и оберлихти създават противопожарни участъци в големите области на отворите за преминаване, като същевременно пропускат естествена светлина във вътрешността на сградата.

Вратите за обекти с тръбна рамка T30 и T90 са изпълнени с фиксирано остъкление с идентична визия за естетична цялостна визия. Благодарение на скритите панти профилите не са прекъснати от поставен върху тях компонент.

Снимка: Hörmann. В залите за обучения и семинари на кампуса се влиза през врати за обекти със стоманена тръбна рамка, като допълнителните фиксирани остъкления като странични части осигуряват по-голяма прозрачност.

За разлика от тези врати, пожарозащитните плъзгащи се врати T30 и T90 са умело скрити. Те са практически незабележимо интегрирани в интериорния дизайн и могат да се разпознаят само по тесните клапи за ниша. При пожар вратите се затварят автоматично, но въпреки това през тях може да се преминава през вградена врата и да се използват като маршрут за евакуация.

Снимка: Hörmann. При нормална експлоатация пожарозащитната плъзгаща се врата е прибрана в стената, за да пести място, и по този начин осигурява пълната ширина на проходния отвор между коридорите на сградата.

Продукти на Hörmann: врати за обекти със стоманена тръбна рамка и фиксирани остъкления HL 310, HL 320, HL 330, HL 910, HL 930, S / RS 100, 200, 300 (част. в S-Line, част. със странична част и оберлихт); пожарозащитни плъзгащи се врати с 1 и 2 крила FST в изпълнение T30 и T90; стоманени врати за обекти с 1 и 2 крила STS / STU в изпълнение T30, T90 и MZ; стоманени врати за обекти с 1 и 2 крила H3 OD (частично за външна употреба), H16 OD, D65 OD, D65 VM, D65 клапа; ролетна решетка DD, стоманени блок-каси, стоманени обхващащи каси от 2 части, стоманени ъглови каси, каси за спортни зали

Продукти на Schörghuber: пожаро- / димозащитни врати T30, врати от плътно ПДЧ, пожаро- / димозащитна / шумоизолираща врати T30 Rw 42 dB, димозащитни врати, врати за влажни помещения, пожаро- / димозащитна / шумоизолираща врата T90 Rw 32 dB и Rw 42 dB, шумоизолиращи врати Rw 32, 37 и42 dB, тръбни врати, сгъваеми каси

ОЩЕ НОВИНИ

Координиран дизайн и качество, на което можеш да разчиташ – смесителите GROHE CUBEO

Координиран дизайн и качество, на което можеш да разчиташ – смесителите GROHE CUBEO

Достъпната цена и естетика на продуктите отговарят на нуждите както на потребителите, така и на интериорните дизайнери

Силиконовият импрегнатор за камък Теразид G-98 защитава от проникване на вода, влага, прах и агресивни атмосферни съставки

Силиконовият импрегнатор за камък Теразид G-98 защитава от проникване на вода, влага, прах и агресивни атмосферни съставки

Използвайте последните сухи и топли есенни дни и се погрижете за подпрозоречните первази и облицовки по фасадата

ЕТЕМ проведе експертно събитие за архитекти и проектанти

ЕТЕМ проведе експертно събитие за архитекти и проектанти

Всеки месец компанията организира различни семинари и уъркшоп с добавена стойност за своите партньори

ЛИНКИН с отличия в пет ключови категории на Career Show Awards 2024

ЛИНКИН с отличия в пет ключови категории на Career Show Awards 2024

Тези награди са признание за ангажиментa към иновации и развитие на модерна работна среда на компанията  

Дизайнът среща уелнес удоволствието с душ системата GROHE Rainshower Aqua Pure

Дизайнът среща уелнес удоволствието с душ системата GROHE Rainshower Aqua Pure

Тя ще внесе красотата на пречистената вода във вашия дом

Мобилна барикада роуд блокер M30 на Hörmann

Мобилна барикада роуд блокер M30 на Hörmann

Гъвкаво и сертифицирано обезопасяване на събития

Citybuild.bg Citybuild.bg