Кметът на Разград представи инвеститори с пилотен проект за 55 млн. евро

1057
Те искат да вземат под наем сградата на бившата Жандармерия, да запазят всички сгради и да изградят два корпуса, в които да се отглеждат гъби кладница.

Общата застроена площ е 56 декара, като ще ползват и още 25 декара за паркинг. Проектът е пилотен и предстои да бъдат реализирани общо 4 такива.

 

Производството и преработката на екологично чисти. Гъбите ще се отглеждат върху пшенична слама с добавки. Ползват се нови технологии и нов патент, като се постига чиста екологична среда.

 

Инвеститорите обещаха 500 работни места, като смятат, че покрай тях ще възникнат и съпътстващи нови работни места. Повечето от тях ще са с основно образование. Специалистите ще са около 30-40 човека. Цялата инвестиция е на стойност 55 милиона евро.

 

Представители на фирма „Био-Агро Ресурс плюс” ООД направиха днес презентация на инвестиционните си намерения пред медиите за проекта в Община Разград. Дружеството е регистрирано в България в търговския регистър, в него участват българи, руснаци и украинци. Докладната записка е внесена от зам.-кметa Галина Георгиева и вече е разгледана на постоянните комисии в Общински съвет, предстои да бъде гласувана на сесията на 26 януари

 

 

Редактор: Ема Димитрова