Наградиха личност на годината в строителния бранш

5813
За първи път в историята на конкурса жена взе златната статуетка за личност на годината в бранша - инж. Елена Боянова.

На тържествена церемония снощи беше обявен и големият победител в националния конкурс "Личност на годината в строителния бранш". Носител на отличието в четвъртото издание на конкурса е инж. Елена Боянова - "Евробулстрой Холдинг".

 

Инж. Боянова спечели и в категория "Строител на годината" и поучи своето отличие от Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, който беше и член на журито за определяне на крайния победител.

 

Инж. Елена Боянова получава своето отличие от Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма

 

Организатор на конкурса е списание „1към1 в строителството", а съорганизатор - Българска предприемаческа камара в строителството. Двете нови категория тази година са „Устойчиво развитие" и „Сървайвър на 2009".

 

"Инвеститор на годината" стана Шимон бен Хамо - AFI Europe.

Сред архитектите бе отличен арх. Илко Николов. Търговец на годината стана Явор Стоянов - Ардекс ЕООД.

Най-успешнана дебютираща компания е "Техносим" ЕАД, които получиха своето отличие от Христина Джундрекова,  шоколадена фабрика "Софкао".

 

Производител на годината стана "Ролпласт" ЕООД.

 

Наградата за устойчиво развитие получиха ETEM Building Systems. Те получиха и специалната награда на списание "1към1 в строителството" за партньорство.

 

В категория "Технологии и продукти" със статуетката си тръгна инж. Петър Байчев за хидроизолация "Изоеласт" на "Изомакс - Байчев".

 

Сървайвър на годината е "Балканстрой" АД. Наградата в тази категория връчи арх. Борислав Богданов - собственик на архитектурно бюро "Амфион" и носител на отличието "Личност на годината в строителния бранш за 2008 г.

 

(от ляво на дясно) Явор Стоянов („Ардекс" ЕООД), инж. Петър Байчев („Изомакс - Байчев" ООД), Ани Дамянова (издател на сп. „1към1 в строителството"), Николай Калоянов („Балканстрой" АД), инж. Теодор Илиев („Техносим" ЕАД), Христо Щерев (ETEM Building Systems), инж. Елена Боянова („Евробулстрой Холдинг" АД), арх. Илко Николов („Арконт - А") и Светлин Николчев („Ролпласт" ЕООД)