Направиха първа копка на жилищен комплекс Reina Sofia

4145
Той ще има висока енергоефективност, постигната чрез качествена топлоизолация, дограма и соларни панели на покрива.

Reina Sofia е проект на инвестиционна компания ЕМДИ Инвест ООД, която е специализирана в изграждането на жилищни сгради. Дружеството e част от група фирми, създадени от предприемачите Мирослав Тошкин и Делян Дойчев, които имат дългогодишен опит в областта на възобновяемата енергия и приложението ѝ в съвременното строителство. Изпълнител е Пайп Систем.

 

 

Reina Sofia се намира в новия квартал „Промишлена зона Хладилника“ и граничи с бул. „Филип Кутев“ от северозапад, с други имоти от североизток, с ул. „Марин Тодоров“ от югоизток, с друга улица и с други имоти от югозапад. В непосредствена близост до него се намират Ловен парк-Борисовата градина, Зоологическата градина.

 

 

Комплексът е изграден от четири основни тела, свързани две по две. Умишлено търсено е визуално отделяне на първото ниво на сградите, отговарящо на различните функции в тази зона.

 

 

Фасадата е решена в два топли пастелни цвята и ще бъде изпълнена с минерална мазилка от най-високо качество. Предвижда се да се монтира 7-камерен троен стъклопакет.

 

 

В Reina Sofia ще бъде изградена детска градина с 60 места. Непосредствено до нея ще бъде създаден детски кът, който може да бъде ползван от всички жители на комплекса и техни гости. В сградата ще има и кафене.

 

 

Парцелът на бъдещите сгради е с размер 5 368 кв.м, като самите сгради ще заемат 2 660 кв.м. Над 2 700 кв.м ще бъдат заети от автомобилни и пешеходни алеи и озеленяване - от всички страни с ниска зелена растителност, която ще създаде естествена преграда към бъдещия бул. „Филип Кутев" и останалите имоти около парцела. Пред сградите от юг се предвижда да се засади редица от декоративни цъфтящи розови японски вишни. Предвидено е засаждане на декоративно структурирани растения - черен бор. Към тях ще се изгради парково осветление.

 

 

Reina Sofia разполага с 177 апартамента и 4 входа, разпределени между 4-те сгради на комплекса. Входове А и Б са решени на 11 надземни етажа (от които един подпокривен), входове В и Г са решени на 9 надземни етажа (от които един подпокривен) и един общ подземен етаж. Всички двустайни апартаменти са със северно изложение, а всички тристайни са с южно изложение.

 

 

Отоплението на апартаментите е решено посредством кондензни стенни водогрейни двуконтурни газови котли или индивидуални термопомпи въздух-въздух по желание на клиента. Топлината допълнително ще се съхранява в дома и благодарение на качествената изолация и дограма.