Новите PVC системи FocusIng и Perfect от Schüco бяха представени на Fensterbau Frontale 2024

101

Изложението се проведе между 19 и 22 март в Нюрнберг, Германия


Тематичният фокус на Fenster Frontale беше върху сградните обвивки с намалено съдържание на CO2, дигиталните услуги и жилищното строителство. Темата за устойчивото развитие преминава като зелена нишка през всички области, а продуктите и услугите на Schüco имат за цел да играят пионерска роля в строителната индустрия.

Какво всъщност стои зад Carbon Control
   
Далновидното планиране и интелигентното използване на материалите играят централна роля в един от трите сектора на щанда - "Schüco Carbon Control". Schüco предлага модулна гама, състояща се от различни продукти и услуги по време на целия жизнен цикъл на сградата, с която може да се контролира декарбонизацията на прозорци, врати и фасади в зависимост от конкретния обект. На Fenster Frontale 2024 фокусът беше върху въглеродния отпечатък на системите за прозорци, врати и плъзгащи се елементи и отговорите на въпроса как най-добре могат да бъдат изпълнени изискванията за жилищно строителство с намалено съдържание на CO2.

Като рециклируема суровина PVC допринася за намаляване на съдържанието на CO2, което съответно се отнася и за профилите от пластмаса. Schüco си е поставила за цел постепенно да увеличи дела на рециклирания материал в своите PVC-U профили за всички системи.

Дигитализация на процеси

Втората всеобхватна тематична област е свързана с дигитализацията. Тя представя широкия спектър от възможности, с които Schüco подпомага своите клиенти и партньори и улеснява работата им. Чрез портала за услуги Schüco Connect клиентите могат да преглеждат поръчките онлайн по всяко време, да проследяват статуса на доставката и да извикват бизнес документи. Schüco Connect разполага и с център за обслужване на основни данни и полезна зона за връзки с бърз достъп до най-важните уебсайтове и софтуерни приложения на Schüco. Друг акцент за посетителите в дигиталната зона беше VR станцията, която пренася посетителите във виртуално пространство с изпълнени референтни обекти с PVC системи чрез VR очила.

Нови прозоречни системи Schüco FocusIng и Schüco Perfect

В третата всеобхватна тематична област всичко e посветено на жилищното строителство, независимо дали става въпрос за PVC, алуминиеви или хибридни конструкции. Разнообразните системни решения са еднакво подходящи както за ново строителство, така и за реновиране, и предлагат решения за еднофамилни къщи или жилищни комплекси. С представените експонати обаче се засягат и актуални за бранша теми като урбанизацията и интелигентното управление на сградите. В допълнение към добре познатите продукти като системната платформа Schüco LivIng или хибридната система Schüco Symbiotic, бяха представени и новите системни решения от Schüco : "FocusIng" и "Perfect".

Прозоречната система Schüco FocusIng с монтажна дълбочина на крилото 76 мм е комбинация от оптимални експлоатационни характеристики (Uw < 0.80 W/(m²K) и устойчиви материали. Визуално системата е проектирана с модерни ъглови контури и минимални застъпвания. Тя е системно съвместима с Schüco LivIng и Schüco CT 70, като по този начин осигурява по-ниски разходи за съхранение и транспорт, благодарение на използването на идентични елементи.

В конструктивно отношение Schüco FocusIng се отличава с 5/6-камерен профил с подобрена геометрия, възможност за монтиране на троен стъклопакет с дебелина до 52 мм и уплътнение с две нива на отводняване.

Системата Schüco Perfect е ново решение за системи за прозорци и плъзгащи се елементи от PVC и алуминий. Допълненията, като например слънцезащитни системи или системи против насекоми, первази, защита от падане или дори прагове, могат да се доставят предварително подготвени, така че монтажът на място да отнеме само десет минути.

Подробна информация за всички системи можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, лицензиран представител на Schüco за България.

ОЩЕ НОВИНИ

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

Компанията инвестира своите опит и знания в развитието на младите бъдещи архитекти

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Продуктът на ТЕРАЗИД служи за създаване на връзка между стари нестабилни основи и нови мазилки и настилки

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Целта е да се постигне по-добър контрол на качеството, да се подобрят условията на труд, да се повиши производителността и да се намалят разходите

Шоурумът на ЕТЕМ в Пловдив получи престижна награда DIBLA DESIGN AWARDS

Шоурумът на ЕТЕМ в Пловдив получи престижна награда DIBLA DESIGN AWARDS

Отличията за интериорен и продуктов дизайн са авторитетна оценка за професионализъм и талант