Новото енергийно ефективно решение за стени на Wienerberger e Porotherm 25 Thermo

88

Блокът за зидарии е с подобрени топлоизолационни характеристики, нов дизайн на решетката и подобрено обемно тегло


Подготовка на глината

Строителната керамика, особено порозираната, има редица преимущества пред останалите строителни материали. Строително-керамичните изделия имат ниска топлопроводимост, ниско обемно тегло и отлична способност да акумулират топлината, като по този начин помещенията, изградени с тухлени стени, са топли през зимата и прохладни през лятото.  Но какво прави блоковете за зидария на „Винербергер“ уникални на нашия пазар? Като начало компанията добавя порозиращи естествени материали (обикновено дървесни стърготини) към глината, като в процеса на изпичане те изгарят и образуват пори в керамичния череп. Така се намалява плътността му и се подобряват топлоизолационните свойства на блоковете за зидария Porotherm.

Porotherm 25 Thermo - иновативно решение с естествен и традиционен градивен материал 

За да отговори на най-новите търсения на пазара във връзка с техническите характеристики на продуктите и да осигури иновативни решения на клиентите, от „Винербергер“ създадоха нов блок за зидария с нова рецептура, оптимизирано обемно тегло и нов дизайн на решетката на блока. По този начин се подобряват топлоизолационните свойства на продукта, като изчислителният коефициент на топлопроводност λu на новия блок Porotherm 25 Thermo е понижен до 0,168 W/(mK). В този случай при стени с блокове Porotherm 25 Thermo са необходими 2 см по-малко топлоизолационен материал в сравнение със стандартните блокове Porotherm 25 (λu = 0,26 W/(mK)) за постигането на един и същ коефициент на топлопреминаване на стената (U-стойност), съответно може да спестите от разходите за топлоизолационния материал. Ако пък сравним зидове, изградени с Porotherm 25 Thermo и Porotherm 25, при една и съща дебелина на топлоизолационния материал може да понижите коефициента на топлопреминаване на стената, изградена с новия блок за зидарии Porotherm 25 Thermo, с около 10%, т.е. респ. да повишите енергийната ефективност на сградата и да се плащат по-ниски разходи за отопление и климатизация. 

Грижата за околната среда и осигуряването на добър живот за бъдещите поколения са въпроси, по които „Винербергер“ работи активно всеки ден. За тези цели компанията постоянно оптимизира както процесите в производството, така и продуктите си. Блоковете за зидария Porotherm 25 Thermo са не само с подобрени топлоизолационни характеристики, но чрез оптимизирането на рецептурата и решетката на продукта от „Винербергер“ намаляват емисиите на въглеродния диоксид по време на производството, за да предложат не само строителен материал за поколения напред, но и да подпомогнат процеса за осигуряването на по-добро бъдеще на новите генерации. 

Разгледайте продукта тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Представяме ви актуалната декоративна мазилка TRAVERTINO NATURALE

Представяме ви актуалната декоративна мазилка TRAVERTINO NATURALE

Висококачественият продукт от ТЕРАЗИД е идеален за пресъздаване на ефект на травертин, естествен камък и други декоративни релефи - както на външни, така и за вътрешни стени и тавани

Новият душ GROHE New Tempesta 110 – красив и елегантен в два различни дизайна

Новият душ GROHE New Tempesta 110 – красив и елегантен в два различни дизайна

Моделът е с иновативно превключване между три вида струи, силиконов пръстен срещу удар, система против варовик и технология за намаляване консумацията на вода

Hörmann предлага комплект за лесно и професионално почистване и поддръжка на врати

Hörmann предлага комплект за лесно и професионално почистване и поддръжка на врати

Комплектът съдържа всички важни принадлежности и намалява риска от повреждане на компонентите

Пожарозащитната система за покривно остъкляване Jansen VISS Fire EI30 осигурява безопасност с лесен монтаж

Пожарозащитната система за покривно остъкляване Jansen VISS Fire EI30 осигурява безопасност с лесен монтаж

Системата, предлагана от „Алукьонигщал“, ви гарантира надеждност при планирането

Цветните мраморни и гранитни камъчета на мозаечната мазилка Decora създават неповторим ефект

Цветните мраморни и гранитни камъчета на мозаечната мазилка Decora създават неповторим ефект

Продуктът на „Теразид“ осигурява и голяма здравина на покритието