Обновеният Зимен дворец в София беше представен официално

1411
Съоръжението не беше претърпявало сериозна реконструкция от пускането си през 1983 г.

След приключване на ремонтните дейности залата разполага с обновени съблекални, бани и санитарни възли към тях, входно фоайе, лекарски кабинет, помещение за допинг контрол, обновена основна зала с ново осветление и климатична инсталация, нова мантинела, нови подови каучукови настилки, отремонтирани седалки и трибуни. Броят на съблекалните е увеличен двойно, което позволява тренирането на по-голям брой клубове и състезатели.

 

 

Подновени са дограмата, електроинсталациите, ВиК инсталацията. Навсякъде има ново LED осветление, което намалява общите експлоатационни разходи за обекта.

 

 

Изпълнено е защитно покривало на леденото поле, което ще позволи провеждане на мероприятия в залата целогодишно, без да се размразява ледът.

 

 

Фасадите са топлоизолирани. Покривът е изцяло ремонтиран - с нова паро-, топло- и хидроизолация.

 

 

През 2017 година Министерство на спорта и търговското дружество „Академика 2011" ЕАД  осигуриха финансиране за извършване на ремонтни дейности, които да осигурят енергийна ефективност на сградата, както и необходимите условия за тренировки и състезания. Стойността на реконструкцията е 4 млн. лв. без ДДС, от които 3 млн. лв. по договор с гарантиран резултат (ЕСКО ДОГОВОР) за енергийна ефективност и 1 млн. лв. 10-годишен кредит за строително-монтажни дейности. Ремонтът беше извършен, без да се прекъсва тренировъчната и състезателна дейност на федерациите.

 

В момента тече ремонт и на тренировъчната зала на стойност 1 млн. лева, също средства на дружеството. Според министър Кралев ще се мисли и за смяна на амонячната система на пързалката, вероятно като част от подготовката за Зимните младежки олимпийски игри, за които България ще кандидатства за домакинство.

 

Спортният министър посочи, че има закупенo новo съоръжение и оборудване, които ще се използват за заледяване и на "Арена Армеец". Очаква се в следващите месеци да бъде открита и пързалката „Юнак".

 

Премиерът коментира, че ще има нов национален стадион, ако българският отбор по футбол стане първи в групата си в турнира "Лига на нациите". Той призова спортната общественост, заедно със спортните журналисти, да направи обществено обсъждане дали мястото на Националния стадион е София и пречи ли провеждането на мачове на трафика в центъра на столицата.  Според Бойко Борисов такова решение трябва да се вземе в диалог и с консенсус, за да няма недоволство.