Очаква се зала "Арена Бургас" да отвори през декември

1535
Тя ще е единствената в България, адаптирана за лекоатлетически състезания от международен мащаб.

 

 

 

 

 

 

 

"Арена Бургас" е мултифункционална и в нея ще може да се провеждат турнири в много спортове, тренировки, големи културни събития, циркови представления. Залата е съставена от три блока: Блок А - основна зала с обслужващи помещения (малка тренировъчна зала, ресторанти, кафенета, фитнес, помещения за отдаване под наем); Блок Б - открит етажен паркинг на три нива с 400 места и голяма обслужваща зала със 700 седящи места; Блок В - още един паркинг на три нива, отново с 400 места. В основната зала ще има 7 000 седящи места, с опция при определени събития да бъдат увеличени до 12 000 заедно с правостоящите.

 

„Арена Бургас" ще бъде енергийно ефективна, за да се минимализират разходите за поддръжката й. Архитектурният проект е на Tower 151 Architects (T151) и "ДЕСЕТ Архитекти", като идеята беше представена още през 2014г. Реализацията е върху терена на старото поделение в к-с "Изгрев" от 46 254 кв.м. ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ПРОЕКТА - ТУК.

 

 

 

 

 

 

В момента се реконструира и улицата към залата, за да се осигури бързо влизане и излизане. Тя ще се стопанисва от държавното дружество "Академика".