Оформянето на пространството около басейна е удоволствие с решенията от Semmelrock

244

Продуктите гарантират сигурност, дълготрайна и безпроблемна експлоатация, естетическа завършеност и възможност за избор на различни стилове за оформление


Да притежаваш басейн в двора винаги е свързано с редица решения и информиран избор, особено важен, за да гарантираме безпроблемна и приятна експлоатация. След като сме преценили дали искаме басейн със скимери или преливник, неговият обем, размери, форма и съответно облицовка, пристъпваме към оформянето на пространството около самия басейн. Тук на помощ идват системните решения, предлагани от Semmelrock (част от групата на Wienerberger). Разработени на база дългогодишен опит, проучвания и тестове, системите за зони около басейни гарантират сигурност, дълготрайна и безпроблемна експлоатация, естетическа завършеност и възможност за избор на различни стилове за оформление.

Един от най-важните критерии при избора на плочи и бордове за оформяне и завършване на ръба на басейна е елиминиране на възможността за подхлъзване. Доста често препаратите, с които се третира водата срещу образуване на алги в летните горещини, може да доведе до опасност от по-лесно подхлъзване. Плочите и бордовете, разработени от Semmelrock, специално за зони около басейни, са предвидени да осигурят максимална сигурност срещу подхлъзване, дори и на боси крака. А своевременно повърхностите са приятни на допир, с фина структура, за да не задържат различни замърсявания.

Друг основен показател, който следва да се съобрази, е устойчивостта на хлор съдържащи препарати, с които се регулира PH на водата и се осигурява нейната дезинфекция. Системите за басейн – плочи и бордове, са с гарантирана резистентност към всички химикали, одобрени за третиране на водата.

Пигментите, ползвани за оцветяване на бетонните или порцеланови плочи и допълващи елементи, са най-висок клас с максимална UV устойчивост, за да могат да устоят на жарките слънчеви лъчи.         

Разбира се, функционалността и техническите предимства, които Semmelrock e синтезирал при продуктовата гама за басейни и други водни атракциони, не отстъпва място на дизайна и елегантността. Решенията са в унисон с последните тенденции в екстериорния дизайн – модерен, средиземноморски стил или класически, като всеки може да открие подходящите за него опции. Модерна палитра от цветове, разнообразни повърхности и формати, а и възможността да получите професионален съвет в мострената градина или специално разработен за вашите нужди проект, ви гарантира безпогрешен избор на решение за зоната около басейна.

Високото качество на изделията и вникването във всеки детайл определя ниски експлоатационни разходи. А ако не желаете да има ясна граница между плочите край басейна и поддържаната морава, може да се възползвате от кантиращите профили Steinfix. Te осигуряват сигурна връзка между плочите и тревата, подобно на бордюр, след полагане остават скрити, но дават възможност за гъвкаво и доста бързо оформление на цялото пространство, като допринасят и за лесното тримиране на тревата.

Порцеланови плочи AirPave®  

Една от сериите, предлагани за зоните около басейни, е гамата порцеланови плочи AirPave®.  Безпрецедентното качество, устойчивост, здравина, възможността за полагане на регулируеми крачета, разнообразието при финиш, цветова гама и размери ги прави подходящи за всеки ценител на модерния, изискан стил. Кадифени на допир, но напълно антихлъзгави, тази серия е предпочитан избор за най-взискателните клиенти, които не са склонни да правят компромиси с дизайна и функционалността на екстериорното оформление.   

Плочите AirPave® са калибровани, което ги прави подходящи и за лепене върху изградена основа от бетон. С тях може да се облекат стъпала или да се направят различни преходи, ако теренът предполага терасиране.    

Semmelrock предлага голямо разнообразие от размери и повърхности, които кореспондират с модерни и класически дизайни на вашия басейн. Плочите Airpave® се комбинират и с други продукти на Semmelrock (вижте възможности за комбинации с Bradstone Lias, Lusso Tivoli, Lusso Vulcano).

В процеса на производство порцелановите плочи се изпичат над 1000 градуса, което гарантира ниска порьозност на изделието, а това осигурява здравина и висока плътност. Порцелановите плочи са изключително подходящи за зоните около басейна - те са водоплътни и осигуряват по-добра хидроизолация при необходимост. Освен това плочите няма да променят цвета си, независимо че ще бъдат подложени на активното въздействие на външните условия, както и на агресивните субстанции, които се използват за дезинфекция или предпазване на водата от образуване на водорасли.  

Благодарение на оптималната си височина от 2 cм и многообразието от размери, плочите от серията AirPave® са подходящи за всякакви пространства. Повърхността на порцелана осигурява добро сцепление на боси крака и оставате защитени.

Обобщено, предимствата на порцелановите плочи Airpave® са устойчивост на препарати за третиране на водата, неподатливост на UV стареене, устойчивост на температурни амплитуди, висока устойчивост на удар, антихлъзгави, но с приятен на допир финиш, разнообразие от цветове, повърхности и размери. Вижте повече тук.

Всички продукти от гамата са Airpave® с микрофаска от 1мм, което придава допълнителна елегантност и изразена отчетливост на линиите. Плочите са калибровани, а прецизността на размерите дава възможност да се монтират по много и различни начини, отчитайки индивидуалните нужди на всеки конкретен клиент. Позволяват лепене върху бетонова основа и дренажна подложка с помощта на флекс лепило, могат да се монтират на сух монтаж, както и върху регулируеми подпори (крачета). Подходящи са за полагане и върху широка тревна фуга.  

Продуктова серия BRADSTONE

Продуктовата гама е специално разработена за почитателите на средиземноморския стил. С визия на естествен камък, но с всички технически преимущества на басейн, тази серия може да внесе неповторимо лятно настроение във всяко кътче на дома и градината. Серията се състои от разнообразни размери, формати, кантове за басейни и структура на повърхността. Различните форми дават възможност за изграждане на ръбовете около басейн и с геометрия, различна от ортогоналната.  

Серията BRADSTONE е с височина около 4 см, като цветовете са внимателно подбрани в топлата и светла гама на естествен камък като травертин, пясъчник, варовик. Тя дава възможност да се задоволи и най-взискателния вкус, придава ненатрапчива елегантност, като своевременно продуктите са устойчиви на химически и атмосферни влияния. Изключително предимство е възможността да се комбинират продукти от една серия за бордове на басейн и цялото пространство около него. 

Бордове за басейни  

Бордовете за басейн, освен чисто естетически функции, изпълняват и някои практични. Те разграничават визуално зоната на самия басейн от околното пространство с цел предотвратяване на неволни инциденти. Рамкират зоната на преливника и го предпазват от навлизане на външни замърсявания. Ограничават прекаленото разплискване на вода и служат като комфортно място за сядане с меките и заоблени форми, в които се предлагат.    

Почистващи препарати за зоните около басейна  

Върху красивата визия на настилката около басейна се отразяват различни фактори като: агресивните атмосферни условия, начина на експлоатация и честота на нейната поддръжка.  Освен на UV-лъчи, дъжд, замръзване и високи температури, повърхностите са подложени и на различни замърсявания. Някои от тях, ако не бъдат отстранени своевременно, могат да компрометират добрият външен вид на настилката. Екипът на Semmelrock разбира необходимостта от професионална помощ в борбата с петната, ето защо в сътрудничество със своя партньор, известния експерт по почистване Finalit, обобщи най-често срещаните петна и препоръки за тяхното отстраняване в “Ръководство за почистване и грижа”.  

Вижте повече за оформянето на зоната около басейна тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Matte Black QuickFix e новият впечатляващ цвят от продуктовата гама на GROHE

Matte Black QuickFix e новият впечатляващ цвят от продуктовата гама на GROHE

С функционалност, иновативни технологии, естетика и устойчивост вашите баня и кухня могат да се превърнат в стилни и удобни пространства

Потопете се в италианския начин на живот с La Dolce Vita® от Ideal Standard

Потопете се в италианския начин на живот с La Dolce Vita® от Ideal Standard

Водещият производител на оборудване за бани пусна на пазара новата си колекция, най-новото допълнение към Atelier Collections - дизайн ориентираните колекции на компанията

Plato Contemporary Art Gallery - как една кланица в Чехия се превърна в градска галерия

Plato Contemporary Art Gallery - как една кланица в Чехия се превърна в градска галерия

Системите на Jansen за прозорците и остъклените вътрешни стени са изпълнили строгите изисквания за обновяването и естетическите виждания на архитектите

Иновация в производството на архитектурни системи Профилинк е пътят към реализиране на вашите най-смели проекти

Иновация в производството на архитектурни системи Профилинк е пътят към реализиране на вашите най-смели проекти

Благодарение на усъвършенстваните производствени възможности на LINKIN компанията вече може да предложи двустранно фолирани ПВЦ и двустранно боядисани в различни цветове алуминиеви системи