Оформянето на пространството около басейна е удоволствие с решенията от Semmelrock

221

Продуктите гарантират сигурност, дълготрайна и безпроблемна експлоатация, естетическа завършеност и възможност за избор на различни стилове за оформление


Да притежаваш басейн в двора винаги е свързано с редица решения и информиран избор, особено важен, за да гарантираме безпроблемна и приятна експлоатация. След като сме преценили дали искаме басейн със скимери или преливник, неговият обем, размери, форма и съответно облицовка, пристъпваме към оформянето на пространството около самия басейн. Тук на помощ идват системните решения, предлагани от Semmelrock (част от групата на Wienerberger). Разработени на база дългогодишен опит, проучвания и тестове, системите за зони около басейни гарантират сигурност, дълготрайна и безпроблемна експлоатация, естетическа завършеност и възможност за избор на различни стилове за оформление.

Един от най-важните критерии при избора на плочи и бордове за оформяне и завършване на ръба на басейна е елиминиране на възможността за подхлъзване. Доста често препаратите, с които се третира водата срещу образуване на алги в летните горещини, може да доведе до опасност от по-лесно подхлъзване. Плочите и бордовете, разработени от Semmelrock, специално за зони около басейни, са предвидени да осигурят максимална сигурност срещу подхлъзване, дори и на боси крака. А своевременно повърхностите са приятни на допир, с фина структура, за да не задържат различни замърсявания.

Друг основен показател, който следва да се съобрази, е устойчивостта на хлор съдържащи препарати, с които се регулира PH на водата и се осигурява нейната дезинфекция. Системите за басейн – плочи и бордове, са с гарантирана резистентност към всички химикали, одобрени за третиране на водата.

Пигментите, ползвани за оцветяване на бетонните или порцеланови плочи и допълващи елементи, са най-висок клас с максимална UV устойчивост, за да могат да устоят на жарките слънчеви лъчи.         

Разбира се, функционалността и техническите предимства, които Semmelrock e синтезирал при продуктовата гама за басейни и други водни атракциони, не отстъпва място на дизайна и елегантността. Решенията са в унисон с последните тенденции в екстериорния дизайн – модерен, средиземноморски стил или класически, като всеки може да открие подходящите за него опции. Модерна палитра от цветове, разнообразни повърхности и формати, а и възможността да получите професионален съвет в мострената градина или специално разработен за вашите нужди проект, ви гарантира безпогрешен избор на решение за зоната около басейна.

Високото качество на изделията и вникването във всеки детайл определя ниски експлоатационни разходи. А ако не желаете да има ясна граница между плочите край басейна и поддържаната морава, може да се възползвате от кантиращите профили Steinfix. Te осигуряват сигурна връзка между плочите и тревата, подобно на бордюр, след полагане остават скрити, но дават възможност за гъвкаво и доста бързо оформление на цялото пространство, като допринасят и за лесното тримиране на тревата.

Порцеланови плочи AirPave®  

Една от сериите, предлагани за зоните около басейни, е гамата порцеланови плочи AirPave®.  Безпрецедентното качество, устойчивост, здравина, възможността за полагане на регулируеми крачета, разнообразието при финиш, цветова гама и размери ги прави подходящи за всеки ценител на модерния, изискан стил. Кадифени на допир, но напълно антихлъзгави, тази серия е предпочитан избор за най-взискателните клиенти, които не са склонни да правят компромиси с дизайна и функционалността на екстериорното оформление.   

Плочите AirPave® са калибровани, което ги прави подходящи и за лепене върху изградена основа от бетон. С тях може да се облекат стъпала или да се направят различни преходи, ако теренът предполага терасиране.    

Semmelrock предлага голямо разнообразие от размери и повърхности, които кореспондират с модерни и класически дизайни на вашия басейн. Плочите Airpave® се комбинират и с други продукти на Semmelrock (вижте възможности за комбинации с Bradstone Lias, Lusso Tivoli, Lusso Vulcano).

В процеса на производство порцелановите плочи се изпичат над 1000 градуса, което гарантира ниска порьозност на изделието, а това осигурява здравина и висока плътност. Порцелановите плочи са изключително подходящи за зоните около басейна - те са водоплътни и осигуряват по-добра хидроизолация при необходимост. Освен това плочите няма да променят цвета си, независимо че ще бъдат подложени на активното въздействие на външните условия, както и на агресивните субстанции, които се използват за дезинфекция или предпазване на водата от образуване на водорасли.  

Благодарение на оптималната си височина от 2 cм и многообразието от размери, плочите от серията AirPave® са подходящи за всякакви пространства. Повърхността на порцелана осигурява добро сцепление на боси крака и оставате защитени.

Обобщено, предимствата на порцелановите плочи Airpave® са устойчивост на препарати за третиране на водата, неподатливост на UV стареене, устойчивост на температурни амплитуди, висока устойчивост на удар, антихлъзгави, но с приятен на допир финиш, разнообразие от цветове, повърхности и размери. Вижте повече тук.

Всички продукти от гамата са Airpave® с микрофаска от 1мм, което придава допълнителна елегантност и изразена отчетливост на линиите. Плочите са калибровани, а прецизността на размерите дава възможност да се монтират по много и различни начини, отчитайки индивидуалните нужди на всеки конкретен клиент. Позволяват лепене върху бетонова основа и дренажна подложка с помощта на флекс лепило, могат да се монтират на сух монтаж, както и върху регулируеми подпори (крачета). Подходящи са за полагане и върху широка тревна фуга.  

Продуктова серия BRADSTONE

Продуктовата гама е специално разработена за почитателите на средиземноморския стил. С визия на естествен камък, но с всички технически преимущества на басейн, тази серия може да внесе неповторимо лятно настроение във всяко кътче на дома и градината. Серията се състои от разнообразни размери, формати, кантове за басейни и структура на повърхността. Различните форми дават възможност за изграждане на ръбовете около басейн и с геометрия, различна от ортогоналната.  

Серията BRADSTONE е с височина около 4 см, като цветовете са внимателно подбрани в топлата и светла гама на естествен камък като травертин, пясъчник, варовик. Тя дава възможност да се задоволи и най-взискателния вкус, придава ненатрапчива елегантност, като своевременно продуктите са устойчиви на химически и атмосферни влияния. Изключително предимство е възможността да се комбинират продукти от една серия за бордове на басейн и цялото пространство около него. 

Бордове за басейни  

Бордовете за басейн, освен чисто естетически функции, изпълняват и някои практични. Те разграничават визуално зоната на самия басейн от околното пространство с цел предотвратяване на неволни инциденти. Рамкират зоната на преливника и го предпазват от навлизане на външни замърсявания. Ограничават прекаленото разплискване на вода и служат като комфортно място за сядане с меките и заоблени форми, в които се предлагат.    

Почистващи препарати за зоните около басейна  

Върху красивата визия на настилката около басейна се отразяват различни фактори като: агресивните атмосферни условия, начина на експлоатация и честота на нейната поддръжка.  Освен на UV-лъчи, дъжд, замръзване и високи температури, повърхностите са подложени и на различни замърсявания. Някои от тях, ако не бъдат отстранени своевременно, могат да компрометират добрият външен вид на настилката. Екипът на Semmelrock разбира необходимостта от професионална помощ в борбата с петната, ето защо в сътрудничество със своя партньор, известния експерт по почистване Finalit, обобщи най-често срещаните петна и препоръки за тяхното отстраняване в “Ръководство за почистване и грижа”.  

Вижте повече за оформянето на зоната около басейна тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Профилната система, която осигурява лекота на използване, въздухопропускливост, водонепроницаемост, топло-, звукоизолация и защита от взлом, е идеална за концепции за спестяване на пространство

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Това са Къща „Плочата“ в Плевен и сградата на Българска академия на науките на пл. „Народно събрание“ в София

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

Компанията инвестира своите опит и знания в развитието на младите бъдещи архитекти