В Омуртаг напредва ремонтът на водопровода от яз. ”Ястребино”

1098
Рехабилитацията обхваща 567 метра от PVC водопровода. Фирмата-изпълнител е Дружество ЗЗД „ВиК Омуртаг – 2014”.

Текат строително-монтажните работи по важния за Омуртаг водопровод от яз. ”Ястребино”. Фирмата-строител напредва с дейностите, предвидени да се извършат на обект “Изпълнение на дейности за осигуряване проводимостта и техническите параметри на изградения водопровод от ПСПВ „Ястребино” до помпена станция „Омуртаг” и съоръженията към него, за обезпечаване на необходимото водно количество за водоснабдяване на гр.Омуртаг ".

 

На 8 септември 2014 г. в Община Омуртаг беше подписан договор за инженеринг, с който започна дългоочакваният ремонт на водопровода. Към настоящия момент е обходено цялото трасе от около 18 км., почти всички стари шахти, калници и въздушници са проверени, отремонтирани и възстановени. Освен това са доставени новите тръби за участъка, в който е предвидена за подмяната им. Направени са около 1/3 от изкопите и са демонтирани старите тръби. Изпробвани са около 6,5 км. от съществуващите тръби, които са издръжливи.

 

Стойността на строително-монтажните работи е 468 729,58 лева. Средствата за реализирането на обекта са отпуснати съгласно подписано Споразумение между Министерството на регионалното развитие и Община Омуртаг.

 

 

Редактор: Ема Димитрова