Откриха реновирана детска площадка в кв."Лозенец"

1569
Площадката е на ъгъла на улиците "Люботрън" и "Кап.Тодор Ночев". За някои майки, баби и бавачки от квартала тя е известна като „Пъзела".

На откриването присъстваха кметът на район „Лозенец" Прошко Прошков и  зам.-кметa Христо Ангиличин. 

 

Площадката е реновирана със средства на фирма "Геотехмин" ООД, която работи по строителството на втори метродиаметър на софийското метро. Изпълнението е на фирма "Ърбън Сълушънс България" ООД.

 

 

Обновената детска площадка е с площ от 1000 кв. м. Обособени са зони за деца от различни възрастови групи: до 3 години, от 3 до 5 години и от 5 до 12 години.

 

 

Под съоръженията е монтирана ударопоглъщаща настилка на площ 100 кв.м. Детските съоръжения предлагат разнообразни занимания: люлеене, клатене, въртене, катерене, пазене на равновесие, логическо мислене и игри със сюжетни роли.

 

 

Част от монтираните съоръжения са достъпни за деца с увреждания. Парковата мебел е обновена с нови пейки, пространството около съоръженията е затревено. Стойността на площадката възлиза на 59 860 лв.

 

 

Реиновирането е извършено от "Геотехмин" ООД като компенсация за наложителното премахване на растителност в зоната на строителството на Втори метродиаметър на столичното метро по бул. „Черни връх".