Откриха TELUS Tower | City Tower в София

4481
Новият бизнес и търговски комплекс е разположен на пл. “Македония”.

ТЕLUЅ Іntеrnаtіоnаl ca нaй-гoлeмият нaeмaтeл в ТЕLUЅ Тоwеr, ĸaтo пo дyмитe нa пpeзидeнтa нa ĸoмпaниятa Kcaвиe Mapceнaĸ тoвa e и пpичинaтa дa ce дoгoвopят cъc coбcтвeниĸa нa cгpaдaтa - гpъцĸaтa гpyпa GЕК Теrnа, тя дa нocи тexния бpaнд.

 

TELUS Tower има разгърната застроена площ от близо 55.000 м2, приблизително 34.500 м2 от които са офис площи, разработени в 20-етажна кула и в по-ниска – 8 етажа, в съчетание с около 1.900 м2 търговска площ и 17.600 м2 подземни паркоместа на шест нива с капацитет приблизително 370 автомобила. Осигурени са и места за паркиране на велосипеди. Почти цялата фасада на сградата е стъклена окачена.

 

 

Търговската част се намира на партерния етаж и включва магазини с изглед към ул. "Алабин", пл. "Македония" и бул. "Христо Ботев". На приземния етаж, с достъп от пл. "Македония", се намира зоната за хранене със 7 различни заведения.

 

 

Новата бизнес сграда предлага още библиотека, 18 тематични зони за забавления и почивка, фитнес, йога и зали за масажи, над 50 кухненски помещения и зали за срещи.

 

 

 

Telus вече е най-големият работодател в своята сфера в страната, а фактът, че прави следващата стъпка с инвестиция от 5 млн. лв. и разкриването на нови 500 работни места, показва, че компанията с чувства добре в България", каза на откриването зам.-министърът на икономиката Александър Манолев. За предприятието вече работят около 3000 специалисти в страната (от които над 2 хил. в София), а плановете им са да наемат още 2000 експерта до 2020 г.


Компанията, която оперира в България - „Колпойнт Ню Юръп" ЕАД, е собственост на „Телъс Интернешънъл", Великобритания. Тя предлага три основни бизнес услуги на своите клиенти: обслужване на клиенти: телемаркетинг, задържане на клиенти, обслужване на клиенти, техническа поддръжка; услуги, свързани с управление на риска, скрийнинг на персонал, управление на транзакции и откриване на измами, финансово и счетоводно обслужване; социални и медийни услуги: наблюдаване, процес на ангажиране, анализ. „Колпойнт Ню Юръп" ЕАД извършва своята дейност от София и Пловдив, и притежава 100% от дъщерно дружество в Румъния с две локации в Букурещ и Крайова.