Отварят официално Музейко!

7820
Детският научен център е пространство от 2000 кв.м с над 130 интерактивни игри, създадени за деца и любопитни възрастни.

Цялото съдържание на Музейко е мислено с цел да вдъхнови децата за познание, откривателство и наука и да помогне на деца, родители, баби, дядовци, учители да прекарат време заедно активно и ефективно. Детски научен център Музейко се намира в община Студентска.

 

 

Детски научен център Музейко е отворен за всички. Семейства и други индивидуални посетители са добре дошли от вторник до неделя. Училищните групи имат избор между специални програми и по-свободна дейност и са поканени от вторник до петък. Билетът за Музейко важи цял ден.

 

Може да улесните избора на дейност за деня на посещение, като заедно с детето разгледате предварително информацията за изложбите и интерактивни игри и обсъдите какво бихте искали да изпробвате. Давайте чести почивки на себе си и децата – седнете и обсъдете видяното, изгледайте някое видео, излезте на площадката или покрива за малко физическа активност. В зависимост от възрастта си децата възприемат активно информация между 10 минути (във възрастта между 3 и 5) и 40 минути (във възрастта 10-11 години).

 

 

Един от двата входа на Музейко. Малките планини "Шевица" и "Керамика". 


Дворът на Музейко.

 

Големият покрив на Музейко. Градината с цветя и билки. Театърът, зад който е мини стената за катерене.

 

Централният вход на Музейко нощем. 

 

Музейко през нощта.

 

Малка част от стената за катерене в дъното на снимката.

 

Музейко отвътре. Дървото и част от Кухнята.

 

Дървото на Музейко, на което много неща можеш да задвижиш сам. 

 

ДНК спиралата в Дървото на Музейко, която свети при завъртане. 

 

Подземният свят. Пещерите на Музейко. Праистория.

 

Космос. Излети с Музейко!

 

 

И... много други забавления и наука.

 

 

 

 

 

Снимки: Музейко

Ема Димитрова