Портфолиото на ТЕХНОПАНЕЛ с изпълнени проекти е все по-богато с индустриални обекти

132

Сред атрактивните решения е използването на комбинация от сандвич панели с различни сърцевини и цветове, които задоволяват множество технически изисквания като термо-, звукоизолация и огнеустойчивост


Нарастващият интерес на инвеститорите към изпълнението на проекти в сферата на промишленото и логистично строителство води след себе си развитието на редица други аспекти като изпълнение на жилищни сгради и офиси например. Всеки проект има индивидуални особености и изисква дълбоко познаване не само на процеса по строителство, но и на вложените материали. Особено внимание се отделя на специфичните изисквания на обекта за топлоизолация, пожароустойчивост и екологичност - както в процеса на строене, така и в периода на експлоатация.

Разбираме клиентите си и техните очаквания, както и спецификите на всеки един проект. Ключово предимство за инвеститорите е, когато използваните материали осигуряват комплексен отговор на всички тези изисквания, а и опитът показва, че този подход дава най-добри резултати“, споделят от „Технопанел“ ЕАД. Именно затова екипът на компанията работи по непрекъснатото усъвършенстване на своята продуктова гама.

Специално внимание в строителството на индустриални обекти се отделя на различните съоръжения, техника, апарати и спомагателни помещения, всяко от които има своите специфични условия за температурен комфорт. Някои от последните реализирани проекти с продукти на „Технопанел“ в югозападната част на страната включват не само складова, но и административна част. Сред атрактивните решения е използването на комбинация от сандвич панели с различни сърцевини и цветове, за да се създаде максимално атрактивно решение за облика на сградата. Така се осигурява и оптимално регулиране на температурата, както и възможност за изграждане на хладилни камери и висок клас реакция на огън.

Сред най-атрактивните проекти, изпълнени е с продуктите на „Технопанел“, са модерна логистична база в антрацитно сиви панели от сериите TFACE S и TTOP 5 със сърцевини от минерална вата и полиизоцианурат. За да се отговори оптимално на изискванията за топлинен комфорт в помещенията, са използвани панели с няколко дебелини – 40, 80 и 100 мм, а впечатляващият архитектурен облик на сградите е постигнат чрез комбинация от тъмни и контрастиращи светли панели в цвят по RAL 9002. Покривите на сградите са решени отново със светли панели в цвят по RAL 9002, който спомага за отразяването на слънчевите лъчи и така запазва атмосферата по-студена, запазва помещенията по-хладни и намалява консумацията на електроенергия.

Продуктовата гама на „Технопанел“ предлага сандвич панели с три вида изолационни сърцевини, всяка от които с изключителни качества. Силно предпочитани са и покривните и стенни панели със сърцевина минерална вата (MW), като те са негорими, класифицирани са във висока категория на пожароустойчивост – REI/EI 120, и са с добри звукоизолационни качества. Стенните и фасадни ограждащи системи от сандвич панели със сърцевини от полиуретан (PUR) и полиизоцианурат (PIR) осигуряват оптимален топлинен комфорт в помещенията, а панелите с дебелина над 100мм са подходящи за хладилни камери. Покривните панели с полиуретановата сърцевина са идеалното решение за покриви (≥7%), предлагащо висока топлинна изолация и защита от влага.

Висококачествените строителни продукти на „Технопанел“ са с СЕ маркировка и в зависимост от изолационния материал и дебелината му задоволяват множество технически изисквания като термо-, звукоизолация и огнеустойчивост.

„Технопанел“ има над 15-годишен опит в производството на сандвич панели, подходящи за промишлени, спортни и други обекти. Може да се запознаете с някои от най-новите и интересни проекти на индустриални сгради и да разгледате пълното портфолио на на сайта на компанията www.technopanel.com.

ОЩЕ НОВИНИ

До 6 октомври може да изберете своите фаворити в конкурса "Фасада на годината 2022-2023"

До 6 октомври може да изберете своите фаворити в конкурса "Фасада на годината 2022-2023"

За 18-ти път "Баумит България" търси най-красивото изпълнение с нейни продукти, а професионално жури ще определи кои обекти ще представят България в международния конкурс Baumit Life Challenge 2024

Летящи врати от полиетилен и неръждаема стомана разширяват продуктовата гама на Hörmann

Летящи врати от полиетилен и неръждаема стомана разширяват продуктовата гама на Hörmann

Те са идеални за използване в ресторантьорството, хранително-вкусовата промишленост, хладилните помещения, супермаркетите и складовете

DRYSHEET от "Теразид" осигурява идеално гладка основа на вътрешни стени и тавани преди боядисване

DRYSHEET от "Теразид" осигурява идеално гладка основа на вътрешни стени и тавани преди боядисване

Фината шпакловка може да се нанася ръчно или машинно върху варови, вароциментови и гипсови мазилки

Полиуретановото лепило PU Adhesive е предпочитано икономично решение

Полиуретановото лепило PU Adhesive е предпочитано икономично решение

Продуктът на „Теразид“ спестява време, материал и усилия