Правят инвестиционния проект за библиотеката във Варна

1469
Общината обяви поръчка без предварително обявление, като за участие е поканено холандското студио Architects For Urbanity, победител в архитектурния конкурс.

Конкурсът за нова сграда на Регионална библиотека “Пенчо Славейков” във Варна е последван от покана за участие в процедурата на класирания на първо място участник, в съответствие с условията на конкурса.

 

 

 

При изпълнение на поръчката трябва да бъде изготвен Комплексен проект за инвестиционна инициатива съгласно чл. 150 от ЗУТ, съдържащ следните самостоятелни съставни части:

 

• Проект за подробен устройствен план – План за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ) – изменение на действащ ПУП-ПРЗ;

 

• Инвестиционен проект във фази „Технически проект“ и „Работен проект“ /работни чертежи и детайли/, включващ количествено-стойностни сметки, както и всички параметри, необходими за съгласуване на проекта със специализираните контролни органи и експлоатационни дружества;

 

1. Части за "Архитектура и Конструкции": архитектура; интериор и обзавеждане; акустика и озвучаване; конструктивна; изпълнение и укрепване на изкопа.

 

2. Части за "Инсталации и мрежи на техническата инфраструктура": водоснабдяване и канализация; електрическа (електроснабдяване, електрообзавеждане и ел. инсталации, електрозахранване и технологично оборудване на части ВиК и ОВК, телефонна и озвучителна инсталация, заземителна инсталация, телевизия, интернет и др.); отопление, вентилация и климатизация; енергийна ефективност; газоснабдяване; изместване на мрежи и съоръжения на подземната инфраструктура; видеонаблюдение.

 

3. Части за "Устройство на прилежащия към обекта терен": геодезическа (трасировъчен план и вертикална планировка); паркоустройство и благоустройство; технологична.

 

5. Част "Пожарна и аварийна безопасност": пожароизвестяване; пожарогасене.

 

6. Част "План за безопасност и здраве"

 

7. Част "Организация и безопасност на движението"

 

8. Част "План за управление на отпадъците"

 

9. Други проектни части: обща обяснителна записка; общ координационен план за координиране изпълнението на инсталациите на обекта; проектно-сметна документация (количествени и стойностни сметки); контролно-измервателни прибори и автоматизация (КИПИА).

 

Подробности - тук.

 

 

 

През февруари кметът на Варна Иван Портних връчи паричната награда от 20 000 лв. на победителите в международния конкурс за идеен проект на нова сграда на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков" - Марина Кунави, Ирген Салианджи, Айкатерини Петрочелу, Апостолия Софиади и Каролина Шосткиевич. Проектът предвижда изграждане на 4-етажна сграда с височина под 20 метра и РЗП 17 500 кв. м. Има предвидени 330 паркоместа, а покривът на сградата е с озеленяване.