Представят идеен проект за Античния форум на Филипопол

621
Това е археологическата зона между Централна поща, хотел "Тримонциум" и бул. "Цар Борис III" в Пловдив.

 

Община Пловдив кани гражданите на публично представяне на идеен инвестиционен проект, касаещ благоустрояването, консервацията, реставрацията и социализацията на АНТИЧЕН ФОРУМ НА ФИЛИПОПОЛ – ИЗТОК И ЮГ. Представянето ще се състои на открито утре, 2 септември, четвъртък, от 19.00 часа пл. "Централен", в близост до форума. На мястото ще бъдат осигурени посетителски столове, LED-екран и озвучаване.

 

Поканата е отправена към пловдивчани, професионални гилдии, медии и всички заинтересовани лица, които биха искали да научат какви са идеите и какво предстои. Публичното представяне ще бъде направено от проектантите от фирма „В и Р Инженеринг“ ООД София, които спечелиха открита процедура за изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива и осъществяване на авторски надзор по време на строителството за обекта. Стойността на процедурата е 58 800 с ДДС.

 

В представянето ще участват арх. Венета Петков, инж. Тошо Тодоров, реставраторът Аглика Икономова, археологът Иво Топалилов и представители на Община Пловдив и район Централен.