Представиха ползата от скатна покривна конструкция

4229
Презентацията беше по време на Европейския ден за енергийна ефективност в Централния дом на архитекта в столицата.

 

Велукс” представи своя опит в добавянето на скатна покривна конструкция върху сгради с плоски покриви и обновяването на съществуващите инсталации и фасадата – саниране и реконструкция. Същността на проекта „Raise the roof” е да се добави покривен етаж там, където такъв липсва, например на сгради с плосък покрив или с много нисък скат.

 

Така се увеличава жилищната площ в гъстонаселените градски райони; живеещите в панелни блокове могат да продадат новите мансардни жилища или въздушното пространство, с което да финансират саниране и даже цялостен ремонт на блока; инвеститорите могат да спечелят пари от продажбата на нови мансардни апартаменти; подобрява се изолацията и архитектониката на блока и се постига по-добра енергийна ефективност.

 

Освен това добре изолираният покрив подобрява средата на живот на всички етажи, избягва се проблемът с прекомерната влага на последните етажи, плесен и мухъл по покрива, прекратяват се течовете и пропукванията, които в някои случаи разрушават заварките и носещата конструкция.

 

 

Ползите: силно подобрена енергийна ефективност; подмяната на прозорците и вратите дава по-добра енергийна защита и модерен облик на блока; подновяване на отоплителната инсталация; подновена градска среда и подновен архитектурен облик.

 

„Велукс” представи и своя пилотен проект „Raise the roof” в Санкт Петербург, Русия: