Провежда се конкурсът в памет на арх. Димитър Богданов

5425
Журирането на проектите ще се проведе на 29 ноември, а награждаването ще бъде отпразнувано с коктейл на 2 декември.

По случай студентския празник 8-ми декември, фирма „АМФИОН" ЕООД с управител арх. Борислав Богданов съвместно със Съюза на архитектите в България и със съдействието на Архитектурен факултет на УАСГ за осма поредна година провежда конкурс в памет на арх. Димитър Богданов.

 

Стипендията в размер на 200 лева на месец и двете стипендии в размер на 150 лева на месец за учебната 2010/2011 г. са с цел подпомагането на млади таланти в българската архитектура. Журирането и награждаването на проектите ще се проведат в УАСГ - съответно на 29 ноември от 14.00 часа и на 2 декември от 16.00 часа.  

 

 

Наградите значително повишиха интереса към мероприятието не само от страна на студентите, но и от страна на архитектурните среди в България. С  тази стипендия пожелаваме на младите архитекти да достигнат творчески размах на арх. Димитър Богданов - както по брой реализации, така и по значимост, казват от фирма „АМФИОН".

 

Управителят на фирма „АМФИОН" ЕООД арх. Борислав Богданов

 

Арх. Димитър Богданов е измежду тези таланти, известни повече извън пределите на страната, а популяризирането на името му, макар и посмъртно, е едно допълнение към националната ни култура. Творчеството му е внушително както по обем, така и по съдържание и естетически стойности, което  поставя основите на цяла школа в българската архитектура.