Първите модули на системата Е99 на ЕТЕМ са монтирани на Sky Fort

605
Небостъргачът ще е най-високата сграда не само в София, но и в България.

Системата за модулни фасади E99 на ЕТЕМ е разработена така, че да отговаря на специфичните регионални фактори. Тя осигурява надеждна експлоатация дори при най-неблагоприятните атмосферни и природни влияния и е конструирана в отговор на изискванията за поемане на сериозни хоризонтални и вертикални товари. Това я прави подходяща за изпълнение на небостъргачи и проекти със сериозни архитектурни предизвикателства.

 

Визуализация: ЕТЕМ

 

Като участник в процеса по изграждане на високи сгради ЕТЕМ разработва системи, които затварят сградата от-до, а освен това ги адаптира, отговаряйки на различни предизвикателства. Адаптираната система Е99 се влага например в изграждащата се многофункционална сграда East Plaza и вече е част от сложната геометрия на една от емблематичните офис сгради в София - Capital Fort, която се намира в изграждащия се комплекс Sofia Capital City на бул. „Цариградско шосе". Модулната система ще бъде реализирана и в продължението на комплекса - Sky Fort - най-високата сграда в България, като по нея вече се монтират първите модули.

 

Визуализация: „АиА Архитекти"

 

Първият истински български небостъргач - Sky Fort, представлява офисна кула с 49 надземни нива, 3 подземни етажа и височина от 202 метра. Архитектурата е динамична, а формата на сградата символизира отворена арка, посрещаща посетителите на града през неговата югоизточна порта. Sky Fort ще предлага комфортни офисни пространства с неповторима гледка към София, Витоша и околностите, като на върха е предвиден ресторант с площадка за наблюдение. В сградата ще бъдат внедрени много технологични иновации: скоростни асансьори, устойчива на земетръс конструкция, специално проектирана за обекта енергоефективна фасада и др.