Разгледаха идейните проекти за обновяване на стадиона в Горубляне

811
Направени са различни предложения по проектите, включително за допълнителни спортни съоръжения.

 

На 15 юли беше проведена среща между ИК Горубляне и представители на ФК Българска асоциация мини футбол и Футболно сдружение ЛИГА СОФИЯ относно възстановяване на стадион „Вихър". От кандидатите е поискано да преработят проектите си, като намерят място за: професионален стрийт фитнес, натоварващ всички мускулни групи; 4-лентова писта за бягане около цялото игрище; детски кът със спортни съоръжения; иноксова пързалка, която да използва естествената денивелация на терена и да е комбинирана с въжета за катерене; стена за катерене; възстановяване на трибуните; пейки и пешеходна алея; озеленяване около трибуните и по границите на парцела, което да се използва за сянка и за буфериране на шума по време на спортни мероприятия; баскетболни кошове в дъното до трибуните и тенис корт по възможност.

 

 

Друго основно изискване към кандидатите е пускането в експлоатация на игрищата за мини футбол да стане едновременно с останалите съоръжения. Целта е да не се получи пускане само на игрищата за платено ползване, а свободната зона да остане за „по-късен" етап. Ако все пак се наложи поетапно пускане, то стрийт фитнеса, пистата за бягане и детското спортно съоръжение задължително да са в първия етап.

 

 

В края на месеца ще има отново срещи с кандидатите, на които ще бъдат разгледани преработените проекти, които ще бъдат публикувани във фейсбук. Подкрепата на жителите на Горубляне ще получи проектът, който предложи най-разнообразна среда за спорт и добро балансиране между платени съоръжения и такива със свободен достъп. Необходимо е и да се докаже възможност за финансиране на проекта.