Развиват туристическата инфраструктура в община Карлово

1049
Подписан е договор по проект за консервация, реставрация и експониране.

Фонд за устойчиви градове в ролята му на Фонд за градско развитие за регион Южна България подписа договор за финансиране на проекта с община Карлово. Общият бюджет е над 6,2 млн. лв., като  безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма "Региони в растеж" е над 5 млн. лв., а одобреното финансиране от ФУГ е в размер на 1 187 564 лв. от които 700 663 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОПОС, предоставено чрез Фонд на фондовете.

 

Проектът предвижда развитие на услугите, предоставяни от ТК „Старинно Карлово" и ИМ Клисура, чрез включване на нови обекти „Куршум Джамия" и „Пристройка Патева мааза", а обект „Павурджиевата къща" да бъде стопанисван от Исторически музей Клисура.

 

 

Изпълнението на проекта трябва да надгради резултатите от реализацията на финансираните от ОПРР 2007-2013 г. проекти чрез развитие и утвърждаване на конкурентноспособни туристически атракции на територията на Община Карлово и стимулиране диверсификацията на местните и регионални туристическите продукти.