River Park: Съседите са ключов аспект при избора на жилище

4823
Организатор на кампанията #ДобриятСъсед е екипът на жилищния комплекс, който ще бъде изграден в подножието на Витоша.

На 10 септември на водната естакада в Бизнес Парк София бяха обсъдени кои са ценните качества на съседите и защо са важни те за нас. Събитието беше част от кампанията #ДобриятСъсед, в рамките на която е направено проучване по поръчка на строително-инвестиционната компания Real Estate Developments и реализирано от Естат България.

 

 

Проучването показва, че за 71% от респондентите, голяма част сред които млади мениджъри и IT специалисти, концепцията за къща в покрайнините на града доминира в предпочитанията им при избор на дом/жилище. Основните мотиви при избор на дом са: безопасност, инфраструктура, детски градини и училища, отдалеченост от шум, трафик и замърсяване, наличие на зеленина и простор.

 

 

Проучването показва и друга интересна тенденция сред респондентите - около 53% описват притежанието на луксозен дом като важно, но не и решаващо, като 88% от тях заявяват, че съседите са ключов аспект при избора на жилище. Проучването откроява и няколко основни очаквания на запитаните, свързани с жилищните комплекси - наличие на детски площадки, супермаркет, аптека, детска градина, ресторанти, кафенета, фитнес и басейн.

 

 

Представителното количествено проучване е проведено сред 185 пълнолетни граждани на възраст между 19 и 60 години. Респондентите обхващат представители от най-високо ниво в компании от различни професионални сфери - IT, телекоми, горива, частни болници, банки, застрахователни компании, пенсионни фондове и други.

 

Снимки: CityBuild.bg

 

River Park ще бъде разположен в полите на Витоша до тиха река и ще има много кътове за отдих и забавления. Планирано е засаждането на над 3 000 дървета. От общо 215 000 кв.м площ, само 32 000 кв.м са планирани за застрояване, а всичко останало ще бъде зелена територия.

 

 

"Ривър Парк" ще бъде разположен на застроен преди време терен, като старите сгради се премахват. Локацията на парка ще осигурява бърза връзка с града. На няколко минути се намират лифт към планината Витоша, търговски мол и мега-магазин за обзавеждане и домашни пособия, както и спирки на градския транспорт и бъдеща метростанция.

 

 

 

Проектът е изготвен от студио Ivo Petrov Architects и планира 352 модерни къщи (редови, къщи-близнаци  и самостоятелни).

 

 

Комплексът ще разполага с просторни зелени площи, зони за пикник, маршрут за джогинг, различни спортни съоръжения и специално обособен парк за кучета, площадки за детски игри и детска градина в близост, денонощна охрана, поддръжка на общите площи и допълнителни общи паркинги. Освен близкият търговски център с магазини, ресторанти и кино, в River Park се предвижда да има и супермаркет.

 

 

Зад проекта стои компания с над 40 години международен опит в сферата на недвижимите имоти. Официален представител на инвестиционното дружество Real Estate Developments (RED) е Ори Нив. Компанията е 100% дъщерно дружество на Dynamic Group - международна група, основана през 1973 година и оперираща в областта на недвижимите имоти. Седалището й се намира в Холандия, а Ори Нив като неин представител има зад гърба си 20 години професионален опит в България. Той е и човекът зад първия модерен жилищен комплекс в София - Sofia Gardens.

 

 

Безопасността и видеонаблюдението са от изключително важно значение, особено за семействата с малки деца. Поради тази причина при проектирането на жилищен комплекс River Park сме наблегнали на осигуряването на защитеност и сигурност за всички живущи", коментира Ори Нив.

 

 

В проекта сме заложили детска градина и много детски площадки. Искаме да върнем децата на открито и да им осигурим условия за весели и незабравими детски игри", казва Хадар Шамаи, проджект мениджър Real Estate Developments.

 

 

Очаква се реалното строителство да започне догодина.