Офис сграда KITE с характерна визия беше официално открита

2752
Сгpaдaта на бyл. “Чepни вpъx” 120 в София е с изпълнител „P. C. Инжeнepинг“ и партньор REYNAERS.

Офис сграда “Кайт” с панорамни гледки към София и Витоша отдава под наем отворени пространства за офиси и търговски обекти. Тя предлага ефективни етажни разпределения, изградени по висок стандарт – система за отопление, вентилация и климатизация, окабеляване, просторни фоайета и общи части и висококачествени обществени пространства.

 

 

Административна сграда "KITE" е изпълнена по архитектурен проект на студио "Амфион" с водещ архитект Борислав Богданов. Концепцията е развита около идеята за съчетаване на най-актуалните архитектурни тенденции и иновации с функционалност и комфорт на работната бизнес среда. Оригиналните фасадни решения създават акцент в градската среда, високо ниво на представителност на сградата и запомнящ се образ.

 

 

В сградата са въведени редица енергоефективни решения, като double skin фасада към бул. "Черни връх", чиято функция е да намалява максимално влиянието на атмосферните условия върху сградата, както и да спира шума откъм булеварда. В офис сграда KITE е вложен трислоен стъклопакет, както и алуминиева система CW 50 redеsign с прекъснат термомост на Reynaers.

 

 

Офис сградата е на застроена площ от 765.2м². Разполага със сутерен, партер, 5 етажа с по два офиса на всеки и две мансардни нива, функциониращи като офис на две нива. Подходът е осигурен от бул. "Черни връх".

 

Снимка: CityBuild.bg

 

За сградата са подсигурени общо 47 паркоместа, от които 12 са разположени пред сградата и 35 - в сутерена. На партерното ниво се намира представително фоайе с височина, преминаваща през първите три етажа и обособяваща предверие към офисите на следващие два етажа с панорамна гледка към общото входно фоайе на сградата. Там са разположени още два магазина със самостоятелни входове, ресторант с кухня и изглед към обособен външен озеленен кът и достъп от фоайето.

 

 

От първо до пето ниво се намират по два офиса на етаж с общо предверие и самостоятелен за всеки обект санитарен възел. На пето и шесто ниво е обособен един офис на две нива с обща квадратура на вътрешната част 473,25м² и тераса 43,8м². Двете нива са свързани с вътрешна стълба. 

 

 

И нещо любопитно - BIOboard реализира най-голямата у нас зелена стена от естествени растения от сериятa MOSSwild. Уникалната композиция от горска зеленина се намира в атриума на сградата. Тя е с височина 10 метра и се състои от повече от 20 вида растения.