Нова спортна зала „Дунав“ изграждат в Пловдив

1329
Старата зала ще бъде съборена и на нейно място ще се построи комплекс с 3 400 кв. м застроена площ.

Настоящата зала „Дунав“ е с две зали с обща площ над 800 кв. м, но недостатъчна за всички деца, които тренират. Тук спортуват волейбол, баскетбол и художествена гимнастика. Затова старата зала ще бъде съборена и на нейно място ще се построи спортен комплекс „Дунав“.

 

 

Новото съоръжение ще бъде подходящо за 20 вида спорт и е на стойност 4,2 милиона лева, като средствата са осигурени от общинския бюджет. То ще отговаря на всички изисквания за волейбол и баскетбол и художествена гимнастика, за която е необходима височина от 14 метра. Отделно ще има и две допълнителни зали за различни видове спорт, един от които е аеробика. В комплекса ще има и необходимите стаи за треньори, зали за пресконференции, съблекални, възстановителен център.

 

 

Строежът ще бъде на два етапа – първо ще се изгради самият сграден фонд, за да не се спират тренировките в сегашната зала. На втория етап, след като новата зала бъде построена, ще се събори старата постройка, където ще се реализира спортният терен. На покрива на една от залите ще бъдат поставени фотоволтаични панели с мощност 25-30 киловата.

 

 

В момента тренират 200 деца, а след ремонта това ще могат да правят 400 бъдещи спортни надежди. Спортният комплекс ще може да се ползва и от гражданите.

 

В следващите години предстои реконструкцията на бул. „Дунав“ и връзката му с бул. „Северен“. С изграждането на новия булевард ще се намали трафика по „Цар Борис III Обединител“ и колелото на Панаира.