Стартира работа по Дондуковата градина в Пловдив

1005
В момента тече процедура за ПУП за дребни корекции по регулационните линии, за да може след това да се работи по съществения проект.

Това съобщи вчера кметът на район Централен Георги Стаменов. Проведен е разговор с архитект Стамов за преработване на проекта, за да отговаря на съвременните изисквания за изграждане на защитен навес и оранжерия.

 

 

Предвижда се в градината да има специфична ботаническа растителност, в която да се включат и екзотични видове. Така при съгласие на екипа от архитекти до два месеца може да има нов готов проект за Градската /Дондукова/ градина, която се намира зад Природонаучния музей. Обсъждат се различни варианти за фонтаните, които не са от първоначалния проект за изглед на градината и ежедневно се пълнят с листа, тъй като се намират под дърветата. Като консултант в реализирането на проекта е привлечен и архитектът на Ботаническата градина в Балчик – арх. Косев.

 

По отношение на зала „Лотос” кметът на район „Централен” съобщи, че е проведен разговор с екипа от архитекти, които са приели идеята за изпълване на сградата с живот и дейност. Идеята е целият ансамбъл от обновен Природонаучен музей, Градска градина и зала „Лотос” да бъде в синхрон и близо до природата и да превърнат в любимо място за разходна на пловдивчани.

 

Редактор: Ема Димитрова