Стипендия в памет на арх. Димитър Богданов

1253
Конкурсът се провежда на студентския празник за седма година.

По случай студентския празник 8-ми декември, фирма „Амфион” ЕООД с управител арх. Борислав Богданов и със съдействието на Архитектурен факултет на УАСГ, за седма поредна година провежда конкурс в памет на арх. Димитър Богданов. Връчването на едногодишна стипендия в размер на 200 лева на месец, е с цел подпомагането на млади таланти в българската архитектура.

Арх. Димитър Богданов е измежду тези таланти, чието име е известно повече извън пределите на страната, а популяризирането на името му, макар и посмъртно е едно допълнение към националната ни култура. Творчеството му е внушително, както по обем, така и по съдържание и естетически стойности, което  поставя основите на цяла школа в българската архитектура.

„Чест прави присъединяването на САБ към мероприятието за стимулиране на млади студенти от 2004 г. досега. Двете стипендии, които те връчват са в размер на 150 лв. на месец за учебната 2009/2010 г. Решението им за тази награда значително повиши интереса към мероприятието не само от страна на студентите, но и от архитектурните среди в България”, напомниха организаторите.