Студенти получиха архитектурни стипендии

5490
За седма поредна година Съюзът на архитектите в България и архитектурната фирма „Амфион” избраха носителите на тазгодишните стипендии на студенти от трети, четвърти и пети курс от УАСГ.

Журито с председател арх. Лило Попов (зам. председател на УС на  САБ) отличи три индивидуални проекта.

„Миналата година в конкурса участваха 18 души. Тази година в надпреварата се включиха 58 студенти, което ни прави много щастливи”, каза председателят на САБ арх. Спиридон Ганев.

От номинираните 16 студентски проекта, журито избра да награди с две годишни стипендии от по 150 лв. месечно Милица Петрова, V-ти курс за проектите й „Експериментален студентски кампус” и „Обновление на вагон на БДЖ” и Красимир Георгиев, V-ти курс за проект „Библиотека”.

Годишната стипендия от 200 лв. месечно от студио „Амфион” на името на арх. Димитър Богданов получи третокурсникът Кирил Мандов за проект „Къща на четири нива”.

„Явно по време на криза все повече хората се ориентират към строежи на фамилни къщи, може би това провокира и интереса на студентите към тези проекти”, коментира управителят на „Амфион” арх. Борислав Богданов и допълни, че дори в трудни времена като днешните ще продължи да подкрепя младите таланти.

Събитието бе уважено от много архитекти и студенти по архитектура, а номинираните проекти в конкурса могат да бъдат видени в УАСГ.


Виляна Павлова 

Снимки: citybuild.bg, на снимката горе: от ляво на дясно, арх. Спиридон Ганев, председател на САБ, Кирил Мандов и арх. Борислав Богданов от фирма "Амфион".


Кирил Мандов - Къща на четири нива

Проектът на Кирил Мандов "Къща на четири нива", който получи наградата на "Амфион".



Милица Петрова получава награда от арх. Спиридон Ганев за проектите "Експериментален студентски кампус" и "Обновление на вагон на БДЖ".

Красимир Георгиев получава награда за проекта си Библиотека

Красимир Георгиев получава награда за проекта си "Библиотека".