Утре е Световният ден на Фасилити мениджмънта

1738
По този повод днес Българската фасилити мениджмънт асоциация обсъжда важни за ФМ бизнеса теми.

Веднъж годишно браншът се събира, за да отбележи Световния ден на фасилити мениджмънта. Тази година датата е 16-и, като събития по повода се провеждат от 14 до 18 май.

 

В Гранд хотел София председателят на УС на БГФМА Иван Велков ще говори за това как, предоставяйки положителни преживявания, се подобрява качеството на живот, или как да тълкуваме мотото на тазгодишния Световен ФМ ден – "Enabling positive experiences". За европейските тенденции във Фасилити мениджмънта (ФМ) ще разкаже Горан Миланов, вицепрезидент на EuroFM. Той ще сподели актуална информация за предстоящата EFMC 2018 - Европейската фасилити мениджмънт конференция, която ще се проведе в периода 5-8 юни в София. Събитието ще привлече интереса както на европейския, така и на световния ФМ бизнес. Интересен е фактът, че именно тук в България ще бъдат представени и първите Посланици на добра воля на европейската и световна ФМ индустрия, които ще работят активно за нейното развитие и популяризиране.

 

 

Гост на събитието е и арх. Весела Вълчева-МакГий, председател на УС на Българския Съвет за Устойчиво Развитие (BGBC), която ще разкаже за разработването на ''зелен'' наръчник за управление на сгради – съвместна дейност между БГФМА и Българският Съвет за Устойчиво Развитие (BGBC). Ще стане дума и за събитието с IFC и Световна Банка за достъпен нов инструмент за устойчиво строителство EDGE, както и за въвеждането на GRESB в България за оценка на портфолиа на недвижими имоти.

 

По време на събитието ще бъдат обменени идеи и впечатления, ще бъдат споделени добрите резултати, постигнати до момента, и ще бъдат обявени новите проекти, които предстои да бъдат реализирани до края на 2018 година. Сред тях са „Дигитални умения, свързани с околната среда и приложими във фасилити мениджмънта" (ДЕФМА), финансиран по програма Еразъм +, и „Национално проучване за ползване на ФМ услуги" с ръководител арх. Валери Левиев.